Gekaramelisseerde witlof

Gekaramelisseerde witlof 

Onderwerp van Imke

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Salome
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Salome
    Oeh ik volg even.
  2. Salome
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Salome
    quote:
    Dit schreef Malero


    Smile




    Maar inderdaad, het is geen slank recept. Smile

    Een klont gezouten roomboter in de pan, zachtjes laten smelten en dan 2 flinke eetlepels suiker erin, op laten lossen. Dan de halve stronken witlof erin. Harde kern eruit en afspoelen met koud water. Afdekken met een deksel en zo ongeveer 20 minuutjes laten stoven.
    Ik doe hetzelfde met sjalotjes karamelliseren, en met worteltjes, alleen doe ik daar tijm bij.



    Uien karameliseer ik zonder suiker, want dat zit daar al genoeg in.
    Voor de uiensoep laat ik de uien rustig een uur of langer op een laag pitje staan, dan karameliseren ze vanzelf.

    Die witlof ga ik zo eens proberen, ben benieuwd Smile
Terug naar de lijst