Budget koken

Budget koken  

Onderwerp van Mimi

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    quote:
    Dit schreef Fri1974
    Een pompoen van de groentenboer langs de weg ; 1,50
    1 winterwortel ; 40 cent
    1 rode paprika in de aanbieding; 75 cent
    1 rode ui; 20 cent (zakje per 5 stuks 1 euro)
    2 tenen knoflook eh.. 10 cent?
    3 kippenbouillonblokjes 60 cent ongeveer
    1,5 liter water : geen idee

    Goed voor zeker 2 liter soep. Afhankelijk van de grote van de pompoen ook. Soms heb ik 2 liter water nodig.
    Ik vries in per 0,5 liter en eet het als lunch of avondeten met extra groenten of een broodje.


    Ik eet ook vaak 1x in de week soep van wat er over is. Ik maak daarbij dan zelf een flatbread. Hier is een receptje, echt heel simpel.
    >>LINK<<
    Je hebt ook recepten zonder kwark maar ik heb meestal toch zo'n pot in huis. Het maakt het lekker fluffy. Je kunt hem ook vullen met kruiden uit de tuin of met loof van knoflook (als je die in je tuin hebt). Je rolt het deeg uit, legt op de helft een laagje kruiden, klapt m dicht en even beide zijden bruin bakken. Ik maak altijd maar zoveel deeg als goed is voor 1 portie voor mezelf.
    Of ik gebruik de kapjes van het brood voor bij de soep. Even roosteren. Kost ook bijna niks.
  2. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    >>LINK<<

    Deze wil ik ook nog even noemen. Gisteren gemaakt bij de soep. Recept aangepast naar 1 persoon, als je ze zelf maakt prima te doen en echt niet duur. Het werk vond ik ook wel meevallen en het is, anders dan ik dacht, helemaal niet ingewikkeld om die dingen te maken. Je kunt ze vullen met vanalles. Heb je een beetje bolognesesaus over of chili of gewoon wat gehakt, linzen of kaas, champignons of wat dan ook, je kunt er vanalles in doen.

    Ik ben er echt geen 2 uur en 20 minuten mee bezig geweest. Heel veel minder, het meeste was nog wachten opdat het gerezen was. In de tussentijd heb ik de vulling gemaakt en op de rijstijd kon ik niet wachten😇. Kneden, denk 30 minuten rijzen en in de tussentijd soep en vulling gemaakt.
    18 sep '22 - 20:34:04 / 19 sep '22 - 09:54:53
  3. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Deze van Jamie Oliver vind ik ook echt lekker, armeluis pasta:

    >>LINK<<

    Het gaat mij eigenlijk om de gebakken broodkruim, erg lekker voor een bite in de pastasaus. Je kunt ook hier bijvoorbeeld de ansjovis of de pijnboompitten nog weglaten. Als je toch ansjovis koopt dan kun je daar ok nog wel wat leuke receptjes mee maken.

    Da's eigenlijk wat ik vaak doe. Zorgen dat ik zo inkoop dat ik alles in meerdere gerechten in de week kan maken.
  4. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Ik doe zelf tegenwoordig spruitjes (die zijn geloof ik nu permanent in de aanbieding) halveren en wokken, scheut honing erbij, appelstukjes eventjes mee laten bakken en op het allerlaatste nog wat stukjes walnoten. Dat doe ik dan door de puree, zoete spruitjesstamp!
Terug naar de lijst