Vast een hele domme vraag. Ik kan best goed koken als ik wil maar heb niet zoveel verstand van basiseten. In dit geval hachee dat ik vandaag voor de vierde keer in mijn leven maak. Op foto's zie ik dan altijd sliertjes, draadjesvlees maar mijn hachee blijft gewoon in blokjes. Altijd. Moet ik dat nou zelf uit elkaar gaan trekken? Of zo? Echt serieuze vraag.
-
4 jul '18 - 16:21:03
-
Vlees mag zeker wel 3 uur stoven,,
4 jul '18 - 16:27:12 -
quote:
Dit schreef leeuwin70
Vlees mag zeker wel 3 uur stoven,,
Heeft het gedaan. Als het langer stooft valt het uit elkaar in draadjes???4 jul '18 - 16:30:06 -
quote:
Dit schreef BeBritty
Heeft het gedaan. Als het langer stooft valt het uit elkaar in draadjes???
Je gebruikt officieel hachee vlees?
Voor rendang laat ik vlees tot wel 5 uur pruttelen.4 jul '18 - 16:35:01 -
Geen mager vlees kiezen. Riblappen worden lekker mals. Door een zuurtje wordt vlees mals, dus wat mosterd, of azijn erbij. 3 u is wel het minimum
4 jul '18 - 16:39:40 -
quote:
Dit schreef Tinus
Je gebruikt officieel hachee vlees?
Voor rendang laat ik vlees tot wel 5 uur pruttelen.
Vlees genoemd in het Ah recept. Riblappen? Runderstoofvlees? Geen idee meer hoe dat heet, eet niet zoveel vlees. Maar als ik het goed begrijp uit twee reacties dan is het raadzaam het nog wat langer te laten stoven. En dan nu de ham😀vraag: valt het dan vanzelf uit elkaar?4 jul '18 - 16:41:36 -
quote:
Dit schreef BeBritty
.. valt het dan vanzelf uit elkaar?
Het punt is dat dat afhangt van welk vlees je hebt gebruikt... lang stoven met uien hachee kan geen kwaad!4 jul '18 - 16:43:55 -
quote:
Dit schreef jellehl
Het punt is dat dat afhangt van welk vlees je hebt gebruikt... lang stoven met uien hachee kan geen kwaad!
Opgezocht. Runderlappen (op kamertemperatuur). Ik weet niet of dat hetzelfde is als riblappen eerlijk gezegd.4 jul '18 - 16:47:06 -
quote:
Dit schreef BeBritty
Vlees genoemd in het Ah recept. Riblappen? Runderstoofvlees? Geen idee meer hoe dat heet, eet niet zoveel vlees. Maar als ik het goed begrijp uit twee reacties dan is het raadzaam het nog wat langer te laten stoven. En dan nu de ham😀vraag: valt het dan vanzelf uit elkaar?
Als het niet van een hele oude koe is, valt het uit elkaar bij lang stoven4 jul '18 - 16:47:29 -
Kruidnagel erbij.
Laurierblad kan ook voor de smaak.
2 uur stoven is meestal genoeg met vleesblokjes.4 jul '18 - 16:48:12 -
quote:
Dit schreef Dianaa
Als het niet van een hele oude koe is, valt het uit elkaar bij lang stoven
Aha, dank je Dianaa. En hoe weet ik of vlees nietvan een oude koe is? Mag ik gewoon uitgaan van een jonge koe als ik het bij een slager koop?4 jul '18 - 16:49:47 -
quote:
Dit schreef Paulus
Kruidnagel erbij.
Laurierblad kan ook voor de smaak.
2 uur stoven is meestal genoeg met vleesblokjes.
Nee dus. Minimaal 3 lees ik hierboven. Heb het nog even opgezet, wachten tot het uit elkaar valt. Dit soort basiswetenswaardigheden mis ik echt in mijn opvoeding4 jul '18 - 16:51:07