Ik heb geen magnetron. Warm eten altijd op in de pan of in de oven. Vooral omdat ik, al dan niet onterecht, in de veronderstelling ben dat een magnetron je eten aantast. Google geeft zoveel tegenstrijdige antwoorden, en tja... als Google het antwoord niet heeft, is er maar 1 plek waar je nog terecht kunt...
Dus... hoe slecht is het gebruiken van een magnetron voor je eten?
quote:Dit schreef Bloem Ik heb geen magnetron. Warm eten altijd op in de pan of in de oven. Vooral omdat ik, al dan niet onterecht, in de veronderstelling ben dat een magnetron je eten aantast. Google geeft zoveel tegenstrijdige antwoorden, en tja... als Google het antwoord niet heeft, is er maar 1 plek waar je nog terecht kunt...
Dus... hoe slecht is het gebruiken van een magnetron voor je eten?
Volgens mij niet, hij schud de moleculen waardoor er warmte ontstaat, alleen vind ik eten lekerderstigster uit een pan of oven.. Gebruik de magnetron alleen om drinken op te warmen, soep en ontdooien.. Verder gaat hij op combi of gewoon hete lucht..
Ik heb geen wetenschappelijke onderbouwing voor je. Maar de magnetron bestaat inmiddels al zo lang dat het, als het echt schadelijk zou zijn al wel algemeen bekend zou zijn, denk ik.
Ik gebruik hem ook maar zeer zelden eigenlijk, maar zou er ook niet zonder willen.
Grappig, ik liep met dezelfde vraag rond omdat je er zulke tegenstrijdige berichten over leest. Ik gebruik hem best vaak. Maar wat Dieneke zegt is ook mijn idee; als het echt zo slecht zou zijn zouden ze er niet meer zijn....
quote:Dit schreef Deedee Grappig, ik liep met dezelfde vraag rond omdat je er zulke tegenstrijdige berichten over leest. Ik gebruik hem best vaak. Maar wat Dieneke zegt is ook mijn idee; als het echt zo slecht zou zijn zouden ze er niet meer zijn....
Hmmmm... Sigaretten kun je ook nog steeds kopen, dus zou er niet vanuit gaan dat ze er om die reden niet meer zouden zijn..
quote:Dit schreef Dieneke Ik heb geen wetenschappelijke onderbouwing voor je. Maar de magnetron bestaat inmiddels al zo lang dat het, als het echt schadelijk zou zijn al wel algemeen bekend zou zijn, denk ik.
Het is toch ook algemeen bekend dat een magnetron niet de beste optie is en de moleculen in je voedsel aantast?
Tast het de moleculen aan? Het brengt ze alleen in beweging en door de wrijving warmt het eten op.
Ja, zo dacht ik het ook. Als het echt de moleculen aantast zou er (misschien heel dom hoor) toch ook iets aan de buitenkant moeten veranderen? Voor mij is dat niet algemeen bekend, maar het is denk ik ook net waar je naar zoekt.
Quote :
Koken
Maar als je zelf kookt met de magnetron zijn er ook voordelen: alles wat gekookt, gestoomd of gepocheerd kan worden, kan ook gaar gemaakt worden in de magnetron met minder of zonder vocht. Dat betekent dat in water oplosbare vitamines, zoals vitamine C, optimaal behouden blijven. Ook is de magnetron heel geschikt om ?mager? te koken, met weinig vet of zonder vet. Bovendien is minder zout nodig, doordat het zout in het gerecht blijft zitten en niet in het kookvocht trekt.
Klopt, maar er zijn meer voorbeelden.. Je kunt ook spullen kopen die in Nederland verboden zijn.. Gaat mij meer om het gevoel van schijnveiligheid.. Het bestaat nog steeds, dus zal het wel niet slecht zijn..
Waarbij ik nogmaals zeg, ik denk niet dat het schadelijk is, maar niet omdat de magnetron er al zolang is..