Ik kook op inductie. Voor de tarte tatin die ik ga maken wil ik een koekenpan gebruiken die ik in de oven zal zetten. Pannen die ooit op gas hebben gestaan kunnen het moeilijk hebben daarna op inductie. Hoe zit dat met een pan in die in de oven heeft gestaan? Iemand ervaring ermee? Ik ga deze pan gebruiken: >>LINK<<
Ik vroeg me af waarom je een pan in de oven wilde zetten.
Maar er staat inderdaad dat deze geschikt is. ;)
Onderhoudsinstructies
Met de hand afwassen.
Geschikt voor gaskookplaat.
Geschikt voor inductiekookplaat.
Geschikt voor keramische kookplaat.
Geschikt voor gebruik op een gietijzeren kookplaat.
Geschikt voor de oven.
Overigens is voor inductie een recht bodem niet meer zo belangrijk. De warmte ontstaat in de bodem van de pan zelf. Ik heb al jaren inductie en gebruik ook een grillplaatje die ik ook op het camping gasfornuis gebruik.
Een deel van de tarte tatin maak je in de koekenpan. Als je daar dan de appels op legt en vervolgens het bladerdeeg, hoef je niet nog een bakvorm te gebruiken. Heb ik in het verleden wel es gedaan hoor, dus helemaal raar is het niet, maar wilde nu eens rechtstreeks vanuit de pan bakken.
Oh en die vorm van je link gaat niet werken, want dan loopt al het vocht er uit.... Moet echt een dichte vorm zijn.