Zet hier je heerlijke recept neer voor de witte of groene asperges..
Gegrilde witte asperges met saffraansaus
Voorbereiden
Laat de saffraandraadjes circa 10 minuten weken in de wijn. Verhit de boter en 1 theelepel olie en fruit de sjalot glazig op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Bestrooi met de bloem en roer kort erdoor. Giet de saffraanwijn er al roerend bij en laat circa 5 minuten zachtjes koken. Klop de room erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.
Bereiden
Snijd de onderste stukjes van de geschilde asperges af en snijd de asperges in de lengte door.
Verhit een grillpan en bestrijk de pan licht met een kwastje olie. Leg de halve asperges met het snijvlak naar beneden naast elkaar in de grillpan en gril ze in een paar minuten bruin.
Keer om en gril nog een paar minuten. Neem ze uit de pan en houd warm op een schaal in een warme oven. Gril zo alle asperges.
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin.
Verwarm intussen de saus langzaam en maak deze af door klontjes ijskoude boter erdoor te kloppen. Laat de saus niet meer koken.
Giet de saus over de gegrilde asperges en bestrooi met de amandelen. Lekker bij vis en gebakken aardappels.
-
-
klinkt lekker, ik hou erg van saffraan
26 apr '18 - 21:00:04 -
Vast erg lekker. Heb je nog ergens de hoeveelheden staan? Hoeveel wijn? Hoeveel room?
26 apr '18 - 21:06:14 -
Wat een leuk draadje Leeuwin70! Ik heb deze week mijn eerste portie asperges van mijn aspergebed geoogst. Traditioneel zijn de eerste asperges bij mij altijd redelijk naturel met veel boter, geprakt eitje met eventueel kruiden. Gewoon de pure smaak van asperges, heerlijk! Ik hoop er dit seizoen weer genoeg te kunnen oogsten en dan komen de andere receptjes ook wel! Jouw receptje wil ik ook gaan proberen, klinkt lekker!
26 apr '18 - 21:34:29 -
Heb jij eigen asperges? Wat gaaf!! Ik ben dol op asperges.
26 apr '18 - 21:39:14 -
quote:
Dit schreef Inge65
Heb jij eigen asperges? Wat gaaf!! Ik ben dol op asperges.
Dit is het derde jaar dus nu mag ik serieus gaan steken. Vorig jaar ook groene asperges geplant die ik ook dit jaar hoop te gaan oogsten. Ik doe het echt voor de hobby hoor, heerlijk ontspannen plantjes en bloemetjes maken. Geeft mij een boel rust in mijn hoofd. En bijgevolg heel veel lekkere en gezonde oogst. Maar het zijn wel intensieve maanden nu....26 apr '18 - 22:14:01 -
quote:
Dit schreef nienkevb
Dit is het derde jaar dus nu mag ik serieus gaan steken. Vorig jaar ook groene asperges geplant die ik ook dit jaar hoop te gaan oogsten. Ik doe het echt voor de hobby hoor, heerlijk ontspannen plantjes en bloemetjes maken. Geeft mij een boel rust in mijn hoofd. En bijgevolg heel veel lekkere en gezonde oogst. Maar het zijn wel intensieve maanden nu....
Zal vast heel veel werk zijn. Maar ze smaken dan ook extra lekker!26 apr '18 - 22:15:13 -
Wat een goed plan. Ik laat me graag inspireren.
27 apr '18 - 08:07:16 -
quote:
Dit schreef Inge65
Vast erg lekker. Heb je nog ergens de hoeveelheden staan? Hoeveel wijn? Hoeveel room?
Ik had de link niet bijgevoegd zie ik,,
1 envelopje saffraan
100 milliliter droge witte wijn
1 theelepel boter
2 theelepels olijfolie
1 sjalot (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 theelepel bloem
100 milliliter room
500 gram witte asperges (geschild)
20 gram amandelschaafsel
50 gram boter (in blokjes, ijskoud)
>>LINK<<27 apr '18 - 09:03:05 -
Heb je dit al gemaakt?
27 apr '18 - 09:13:22 -
Helaas had ik geen saffraan. ... je receptje moet wachten voor een volgende keer. Staat nu op mijn boodschappenlijstje!
Daarom nog maar eens een standaardmaaltje. Asperges met gegrilde ham, ei, sla en geroosterde tomaatjes.29 apr '18 - 19:30:18 -
Vandaag de laatste asperges gegeten. Beetje koelkastleegmaken verhaal. Asperges met gefrituurde risottoballetjes. Helaas dit jaar niet echt heel bijzondere dingen met de asperges zelf gedaan. Desalniettemin was deze combinatie als restjes-eten bijzonder goed gelukt!
1 jul '18 - 21:02:21