Asperges 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
. Terug naar de lijst
  1. Patricia
    Volg je hart, dat klopt

    Toon alleen de berichten van Patricia
    quote:
    Dit schreef nienkevb


    Als de kleigrond weg is of kom je naar het zuiden?Smile


    Naar het zuiden is niet mijn plan. Maar ik zeg nooit nooit Smile
    Voorlopig rustig starten met makkelijke groente.
    Sla in een potje en sugar snaps net boven de grond.
    En als mijn tuin groentetuin waardig is wat bieten wortel ui en prei. En dan maar eens kijken.

    Als alles loopt zoals ik hoop dan over een paar jaar klei afgraven en asperge-aarde erin. Maar da's toekomstplan.

    Plaatje
  2. nienkevb
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    O wauw, dat is nog een flinke klus!
  3. sandra-viel
    positief ingesteld

    Toon alleen de berichten van sandra-viel
    Ik maak altijd asperges zoals mijn oma uit Duitsland ze voor ons maakte. Zij paneert snitzels erbij, maakt brâdkartoffeln en heel veel gesmolten boter... mmmm..mm..
    Hierin proef ik nog altijd de liefde van mijn oma!Smile
    Plaatje
  4. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    De Aldi had de groene in de aanbieding
    Ik heb een bosje meegenomen voor van de week,,Smile
  5. Gewoon simpel gekookt met een beetje suiker en zout. Lekkere ham erbij en gekookt ei geprakt met gesmolten boter.
  6. Inge65
    It's me!

    Toon alleen de berichten van Inge65
    Zalig!
  7. AnnePA
    Hoog en Laag blij!

    Toon alleen de berichten van AnnePA
    Heeerlijk asperges! Smile

    Ik maak een eigen prutje erbij:

    Voor 4 personen:

    4 gekookte eieren, geprakt
    150/200 ons ham in hele fijne stukjes,
    50/80 gram geraspte (oude) kaas
    100 gesmolten boter (ik gebruik gewoon margarine)

    Van alles een prutje maken in een pannetje, asperges koken, krieltjes koken, prutje over de asperges...hmmmmSmile

    Eet smakelijk!
  8. nienkevb
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Mijn aspergequiche staat in de oven! Had nog wat deeg en eieren over en moest kiezen tussen asperges en witlof. De asperges hebben gewonnen.

    Ik heb een bakvorm bekleed. Asperges een paar minuten gekookt en vervolgens op het deeg uitgespreid. In een kom eieren geklopt en vervolgens crème fraiche en wat melk erbij gedaan. Peper, zout, peterselie en nootmuskaat erdoor. Mengsel in de vorm gieten. Lenteuitjes, geraspte kaas en peterselie erover en een half uur in de oven.
  9. nienkevb
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Hij is klaar, en smaakt prima!
    Plaatje
  10. sandra-viel
    positief ingesteld

    Toon alleen de berichten van sandra-viel
    quote:
    Dit schreef nienkevb
    Hij is klaar, en smaakt prima!


    Bewondering voor zoveel durf !
    Smile
  11. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    >>LINK<<


    Weer een paar heerlijke recepten,,
  12. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Klinkt en ziet er goed uit,,Smile
Terug naar de lijst