Een jaar of 8 geleden was er een messen actie bij de BP. Ik heb toen het volledige blok bij elkaar gespaard. Ik vind dat ook goede messen.
Het merk is Schulte-ufer.
Ik geloof niet dat ik ooit nieuwe messen hoef te kopen.
-
21 aug '19 - 21:21:31
-
Vakantieveilingen even kijken bij producten
21 aug '19 - 21:29:44 -
quote:
Dit schreef scar
Wat weerhoud je.
Eerste zaterdag van de maand is op het noordplein de oogstmarkt. Het kookpunt ligt aan het noordplein. Leuk uitje hoor.
Dan je voor de tip
quote:
Dit schreef jellehl
psies... en je ken altijd een bakkie pleur kome halen..
Altijd lekker22 aug '19 - 09:02:14 -
quote:
Dit schreef EmC
Ik vandaag ook weer een kookpoging gedaan.
Meteen klein topje van duim af bij de eerste paprika die ik sneed.
Bloedde als een malle.
Koken moet je gewoon niet willen.
Unox, Iglo en Appie kunnen dat ook gewoon veel beter want daar zitten nooit topjes in het eten.
Wil je mijn messen adopteren Rene?
Je moet ze ook niet te hard behandelen en ze ter adoptie aanbieden dat kan je ze toch niet aan doen22 aug '19 - 09:03:26 -
quote:
Dit schreef majan
Vakantieveilingen even kijken bij producten
Heb ik ook gekeken maar ik wil juist niet van die hele goedkope messen, mijn laatste messenblok wat ik nu nog heb ziet er mooi uit is van Sola niet echt onbekend maar kwalitatief valt het zwaar tegen vandaar dat ik nu naar messen zoek uit een iets duurdere klasse.22 aug '19 - 09:10:03 -
Misschien een tip... ga niet voor een set... die combinatie heb je zelden nodig..
koop voor de klussen die je echt vaak doet de topmessen los.. en neem voor het minder gangbare werk gewoon goed is goed genoeg..22 aug '19 - 09:19:27 -
quote:
Dit schreef jellehl
Misschien een tip... ga niet voor een set... die combinatie heb je zelden nodig..
koop voor de klussen die je echt vaak doet de topmessen los.. en neem voor het minder gangbare werk gewoon goed is goed genoeg..
Precies,
Hier 3 messen, een aanzetstaal en een broodmes (van Zwilling maar dat had ik al geschreven).22 aug '19 - 09:45:58 -
quote:
Dit schreef jellehl
Misschien een tip... ga niet voor een set... die combinatie heb je zelden nodig..
koop voor de klussen die je echt vaak doet de topmessen los.. en neem voor het minder gangbare werk gewoon goed is goed genoeg..
Goeie tip inderdaad het gaat mij ook vooral om een koksmes, broodmes o.a. is niet zo belangrijk heb ik er nog één van liggen die nog goed scherp is.22 aug '19 - 10:33:43 -
quote:
Dit schreef Rene_63
Plus hebben we hier niet en de Jumbo kom ik te weinig.
Ik ga eens kijken naar de merken die jullie noemen
Ik heb hier nog 8 jumbozegels liggen voor Fissler messen. Liefhebber?24 aug '19 - 10:04:49 -
quote:
Dit schreef Rene_63
Goeie tip inderdaad het gaat mij ook vooral om een koksmes, broodmes o.a. is niet zo belangrijk heb ik er nog één van liggen die nog goed scherp is.
En dan een magneetstrip aan de muur schroeven om ze aan te "plakken".
In een la is niet goed voor het mes.24 aug '19 - 10:31:05 -
quote:
Dit schreef cootje
En dan een magneetstrip aan de muur schroeven om ze aan te "plakken".
In een la is niet goed voor het mes.
Goeie tip was ik al van op de hoogte op mijn werk hangen ze ook aan magneetstrippen.24 aug '19 - 12:17:46 -
Ik heb zelf een aantal jaren in de ontwikkeling van messen gezeten.
Als we het over messen hebben, ongelegeerd 0,4-0,8 % koolstofstaal is het meest slijtvaste,wordt nauwelijks bot maar breekt als t valt. 0,2 % koolstof gaat al stukken beter qua vallen overleven: dit zijn de roestende schilmesjes en zakmessen.
Wil je echter roestvaststaal,minder slijtvast maar if you prefer shine above sharpness dan:
Sabatier, wat je noemt, is een verzamelnaam, net zoals Laguiole en bijvoorbeeld Solingen (ook plaatsnaam)
Voor koksmessen zijn er feitelijk drie topmerken: Kai, Victorinox en DiamantSabatier.
Kai is Japans, licht en sterk. Dat lichte moet je aanstaan. Vaak zijn lichte messen het meest vermoeiend, al klinkt dat raar. Maar een zwaar mes bewaart de bewegingsenergie wanneer je neweegt vóórdat je snijdt.
Kai is scherp maar wat minder slijtvast.
Victorinox, idd van Karl Elsener, uit Zwitserkland die ook de zakmessen maakt.Sterk, qua zwaarte een middenklasser, slijtvastheid top. Stabiel, fijn mes.
Diamant Sabatier. Anders dan de naam doet vermoeden, Nederlandse herkomst. (>>LINK<<
Zwaar, stabiel mes. Uitgebalanceerd. Op het punt precies tussen heft en lemmet is het mes in balans.
Qua hardheid,, slijtage en levensduur het maximaal haalbare. Snijd erg makkelijk, erg stabiel. Veel geld maar gezien levensduur, niet duur
Andere messen merken zijn zeker niet slecht, zal ik nooit beweren. Maar bot worden is maar één puntje van de velen. Wil je flinterdun snijden, kun je met een licht mes minder bereiken. Diamant Sabatier is het meest uitgebalanceerde mes verkrijgbaar en dat voor een redelijke prijs.
O ja, neem geen messenblok als je veel kookt: bacterienest, zeker als dit blok geen beukenhout is. Beuken bevat een stof wat blijvend bacteriën weert. Een goed, geplastificeerde magneet (geen ikea) aan de muur is schoner en handiger. Geplastificeerd want roestvaststaal (roestvrijstaal bestaat écht niet) is erg krasgevpelig.24 aug '19 - 12:21:39 / 24 aug '19 - 13:14:09