Wat kost olieverversen? 

Onderwerp van XXX

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
 1. Rose_s
  Live life

  Toon alleen de berichten van Rose_s
  quote:
  Dit schreef Evert1963
  >>LINK<<


  Diesel of benzinemotor
 2. foetske
  Geregistreerd

  Toon alleen de berichten van foetske
  Olie aan 20 euro per liter: schan-da-lig

  Bij Peugeot is er een hoog tarief, daar zit de winst. Maar het standaard tarief voor oliebeurt (wat een commerciële jeuk-term) is 179 euro. Dat heb je hier ook zowat betaald.

  Of je opgelicht bent: nee. Ben je 'duur' uit, ja.

  Waar je wel rekening mee mag houden: een Bosch Car Service is niet goedkoop. Gespecialiseerd in Bosch, en daar moeten ze dik voor betalen, om dat te mogen zijn.
  Evenzo als de vakgarages, da's ook een relatief dure aangelegenheid. Onderzoek van de consumentenbond, een jaartje of drie terug. Uitzonderingen zijn er natuurlijk !

  Je rijd een diesel. En die heb je nu bijna anderhalf jaar. Tip: elk jaar één keer naar de garage. Of je nu 5000 of 15000 km gereden hebt, een keer is voldoende. Dus, drie weken voor de apk, half/eind maart maak je een afspraak, laat je het ene jaar een klein beurtje, het andere jaar een grote doen. Inclusief die algemene paarden keuring.

  Zoek een garage uit waar je vaste klant wil worden. Doe wat navraag etc. Meestal die kleinere bedrijfjes, eenpitter met een hulp, daar moet je zijn. Die auto van jou, leuke mooie auto, maar geen exoot. Dus, het onderhoud kan hij prima. En ja, er wordt al genoemd dat je tevoren een prijsopgave mag vragen, is niet verkeerd.

  Kleine beurt mag 150-200 kosten, grote mag 300 zijn. En de APK zit er dan in. En een diesel is in principe goedkoper in onderhoud dan een benzine. Ik hoop dat je nog veel veilige kilometers krijgt!
 3. koen
  min x min = plus

  Toon alleen de berichten van koen
  wij hebben onze opel corsa in onderhoud bij een niet-merk gebonden garage in het dorp. man en vrouw werken samen in de garage met wat hulpkrachten.
  vriendelijk volk uit het eigen dorp die een naam heeft hoog te houden. goede service redelijke prijzen.

  wisselen van lampjes ed kan je prima zelf doen, volg het instructieboekje.

  zelf regelmatig olie, koelvloeistof, remolie, ruitenvloeistof peilen en eventueel bijvullen. wat je nodig hebt koop je bij de action. zet deze voorraad in een kratje in de kofferbak.

  regelmatig bandenspanning controleren en als je rare geluiden hoort niet te lang blijven doorrijden. dat kunnen lagers, schokbrekers, veren of remschoenen zijn waardoor je risico op extra schade/reparatie loopt.
 4. Tuwa
  Geregistreerd

  Toon alleen de berichten van Tuwa
  quote:
  Dit schreef fleurie

  Toon😊

  Toch?
  ...........


  Smile
 5. foetske
  Geregistreerd

  Toon alleen de berichten van foetske
  quote:
  Dit schreef Evert1963
  >>LINK<<


  Vul het kenteken in. Komt er idd die 105 uit. Maar reken er op, dat het meer gaat worden, want het is al zonder filter!

  Autobedrijven hebben het, door personeelstekorten, nog altijd erg druk. Ofwel: een goeie garage zal geen reclame maken: toch werk zat.

  Diegene die (opzichtig) reclame maken, kijk uit. Het kleine bedrijfje dat reclame maakt bij het lokale voetbalkrantje doet dat omdat zijn zoon/dochter daar voetbalt. Of hijzelf. Of gewoon de club steunt. Niet voor de reclame...!
Terug naar de lijst