Drogen in de zon doen ze toch niet meer, mss ergens op Sicili? nog voor 12 euro per potje.
Verschillende sites bezocht, maar ze verschillen nogal in tijd in de oven en de hoeveelheid graden.
Las ergens dat hoe slower de cooking, hoe beter het resultaat. Dus ben ik begonnen met 80 tot 100 gr., met de timer eerst maar op 2 uur.
Ik nam Romaatjes aan de tros (2x) van AH die in de bonus waren.
Snij doormidden en leg ze op bakpapier.
Licht besprenkelen met olijfolie, zeezout, beetje verse tijm, evt rozemarijn en salie.
2 uur bleek aan de korte kant, ook voor semi-gedroogde tomaatjes (van Appie geleerd). Oven naar 100 en nog 1,5 uur langer.
Af laten koelen en in weck-pot met olijfolie, evt. gesnipperde knoflook en takjes kruiden.
-
-
quote:
Dit schreef Margoos
Ziet er lekker uit, wat ga je ermee maken?
voor in een salade bv met rucola en avocado,
of voor in een pasta salade, moet ik nog over nadenken............13 okt '16 - 00:22:47 -
quote:
Dit schreef Marnel
Bij de pasta met spinazie, geitenkaas, blauwe kaas, knoflook, van die steeluien, plakken geroosterd vleeswaar (weet even de naam niet) en tot slot de overheerlijke eekhoorntjespasta van de Aldi of gewone Penne.
wat is eekhoorntjes pasta? Ik ken wel pasta met eekhoorntjesbrood - "porcini" - en truffel13 okt '16 - 16:41:21 -
ik heb net de eerste geproefd. Smaakt verrukkelijk, ik las het al op de sites, echt heel anders dan de potjes van de supermarkt
14 okt '16 - 00:06:05 -
quote:
Dit schreef Marnel
Ik kan dat ook nergens anders vinden dan in de Aldiiiii ipv de Ahaaa
De gedroogde tomaatjes van de Aldi zijn ook beter dan elders
Om nog maar niet te spreken over de geitenkaas van de Aldi
Maar betaal je gerust blauw bij de AH. Ik kom er nooit meer en haal ook veel van de markt.
je geeft geen antwoord, wat is eekhoorntjespasta?, bij mij geen Aldi in de buurt, maar als t iets bijzonders is rij ik er wel voor om14 okt '16 - 00:11:38 -
quote:
Dit schreef Marnel
Weet ik veel ... Ik mag hopen dat er geen 1 eekhoorntje in verwerkt is
Oeps, het is in opspraak nu ik het even Google. Ze hebben er zelfs de Windeierenprijs mee gewonnen omdat er wel heel weinig truffels inzitten :haha:
Geen kooktips van mij aannemen, Dee! En er zeker geen stukje voor gaan omrijden
>>LINK<<
Bij La Dauphine (t/o Amstelstation) hebben ze lekkere deegkussentjes met truffel14 okt '16 - 12:44:26 -
quote:
Dit schreef Sil
Pof ook eens wat knoflook mee als je de oven toch zolang en op een lage temperatuur aan hebt staan.
ja, hele tenen in de schil, ga ik de volgende keer doen
of doe jij een heel bolletje?15 okt '16 - 11:09:23 -
Eerste pot is al leeg, verslavend lekker, jongste dochter snoept er ook steeds van.
Tweede pot is al weer klaar. Nu met kleine trostomaten, iets groter dan de romaatjes. Duurde nu wel 6 uur in de oven, wat helpt is af en toe prikken om het vocht vrij te maken, en op de hete-luchtstand gaat het echt sneller.
Je kunt er mee blijven experimenteren, naast de kruiden en iets meer knoflook, nu nog een paar kappertjes en dunne reepjes citroenschil bij het inmaken toegevoegd. Hopelijk kan ik het nu wat langer bewaren, benieuwd hoe het na 2 weken smaakt.
als de pot leeg is de olijfolie bewaren voor de vinaigrette.
Bij het surfen kom ik nu steeds op sites die over konfijten gaan (zelfs asperges kun je konfijten!), echt leuk, dus er komt nog wel een vervolg (als de tijd het toelaat)...........16 okt '16 - 14:00:30