quote:Dit schreef Rose_s Ik gebruik zelf mijn vaders cakemix recept. Eigenlijk is elk ( lekker) cakerecept goed. Als smaakjes, evt vanille(merg) erdoor of wat afgedept vers fruit erdoor.
Hartige cupcakes vinden ze hier ook een succes.
Tips van Leeuwin zien er prima uit, bij het cakebeslag gebruik ik liever witte basterdsuiker ipv kristalsuiker
Ik ben niet zo'n bakster, dus heb alleen maar cake gemaakt uit een kant en klaar pak.
Dit is voor het eerst dat ik met allemaal losse ingredienten iets ga (proberen) te bakken.
Ik heb zowel fijne kristalsuiker als witte basterdsuiker gekocht.
Mijn dochter had namelijk pas ergens een vegan-cake gegeten en het recept gevraagd.
We gaan dus 2x aan de bak:).
Ik had al vanille aroma in een flesje gekocht, niet eens aan echte vanille gedacht.
Cupcakes zijn gelukt! Tenminste ze smaken goed en zien er niet slecht uit voor een eerste keer!
Alleen die frosting, zo ontzettend mierzoet, en in verhouding veel werk.
Als iemand nog een makkelijke topping weet, graag. (liefst geen marsepein)
Ik had een frosting gemaakt met bloem en melk wat eerst gekookt moest worden.
Om eerlijk te zijn vond ik dat gedoe en een heel werk.
Nu kwam ik ook wat recepten tegen voor frosting die zonder bloem en melk waren.
Sommige met roomkaas andere met boter.
Steeds in verschillende verhoudingen.
Maar heeft een van jullie ook een lekker frosting recept? (zonder bloem dus)
Ik maak nooit frosting of botercreme, wel icing soms.
Als ik er iets bij wil maak ik lemoncurd of creme anglaise. Maar dat is iets moeilijler, maar wel erg lekker.
Ik ben een beginner:) Ik weet niet eens wat lemoncurd of creme anglaise is.