Ik snap niks van de verhoudingen die op de maatbeker en in de rijstkoker staan
Wie weet hoe&wat?
welke maat voor de rijst, en welke maat voor water ?
-
-
quote:
Dit schreef Colly
Geen snelkookrijst gebruiken. Ik gebruik eigenlijk altijd basmatirijst. Teveel gekookte rijst kun je in porties invriezen, dus meestal maak ik een grote pan in één keer.
Succes!
Oh dit wist ik niet
is het daarna nog wel lekker?21 jan '22 - 12:21:54 -
Ik vind m zo schattig de mini rijstkoker voor 1-3 porties
En zojuist eerste test gedaan 20 minuutjes duurde het
Zilvervliesrijst bleef n beetje stevig dus iets meer water volgende keer maar….
Nu al leuk!21 jan '22 - 12:56:07 -
quote:
Dit schreef rwin
Ik las toevallig ergens anders ook net over rijstkokers. Leek me wel interessant. Is het dan vooral het gemak t.o.v. pan?
Ik ging overstag omdat ik een ontzettend lieve kwart-indonesische schoondochter heb, en mijn rijst altijd zo nattig uit de gewone pan kwam
Ik vond t behoorlijk gênant dat zij mijn rijst zo moest eten
Dus tja, gemak ook, ik hoef er niet meer bij te blijven staan, t schijnt namelijk altijd goed - in elk geval beter - uit de rijstkoker te komen
Eerste proef is goed genoeg geslaagd
Nu ga ik voor mijn zoon verse vanille rijstepap proberen te maken, vind ie lekker
De pan was overigens niet prijzig, viel mij zelfs opvallend mee!21 jan '22 - 13:20:12 -
quote:
Dit schreef Imke
Maar waarom doen jullie niet gewoon rijst in de pan, water erbij en koken maar ?
Zie elders in dit draadje21 jan '22 - 19:00:31 -
quote:
Dit schreef Imke
Ik zie het voordeel echt niet
Dat kan - maar je vraagt ‘waarom’
En dan is mijn antwoord al gegeven
Ik zie t voordeel wel - meteen al 😀
En daar gaat t mij dan ook om - niet om jou het voordeel ervan in te laten zien
Ik ben geen reclamebureau21 jan '22 - 20:19:19 -
quote:
Dit schreef Cees
Wat een barbaren hier!
14 minuten eieren, ingevroren rijst, rijstepap uit een rijst koker.
Wat een gruwel in sommige keukens brrrr..
Ik geef gewoon toe dat ik geen rijst kan droog koken
Een eierkoker ken ik al vanuit mijn jeugd, ongeveer 50 jaar - ik weet niet beter, dan dat de eitjes altijd perfect zacht gekookt zijn - en niet medium of hard
Ik vind het een fantastische uitvinding waar ik graag gebruik van maak
Zo ook met de uitvindingen van het wiel, de telefoon, lampen, domotica etc etc etc
Heeft niks met barbaars te maken
We leven niet meer in de Romeinse tijd
Barbaar: De belangrijkste barbaarse troepen zijn angstaanjagende krijgers die zich in de strijd gooien met een wild gebrul en de daaropvolgende chaos.
22 jan '22 - 10:25:08 -
quote:
Dit schreef Geanna
Ik maak altijd rijst klaar in een pan. Mislukt nooit.
(1 vingerkootje water op de rijst)
Heb ook wel eens een rijstkoker overwogen maar zal dan een grote moeten. En die neemt me teveel ruimte in.. + ik wil 'm niet op m'n aanrecht.
Maar zo'n kleine is wel een leukerd!
Waarom zou je een grote moeten?
Deze kleine is ideaal! en genoeg voor 2 grote of 3 kleinere porties! (maatje S van het merk Russel Hobbs)
ongeveer de oppervlakte van een gebaksbordje, en past makkelijk in de kast
Een grote vond ik sowieso voor het zicht op aanrecht veel te groot - net zo erg als een broodbakmachine of airfryer
22 jan '22 - 10:40:35