quote:Dit schreef DianaB Ik heb ook weleens gedacht aan een slowcooker, maar ben nog niet tot aankoop over gegaan. Ik ga dit draadje volgen, maar vraag me ook af voor welke slowcooker jullie hebben gekozen.
Ik heb hem bij de Lidl gekocht. Ik wilde niet meteen een hele dure, want ik wist van tevoren niet of het zou bevallen. Deze kost € 40,- en volgens mij hebben ze hem nog
2 kipfilets
1 pakje boursin (of paturain light)
3 uien
2 paprika’s
1 bakje champignons
kookroom (alleen voor bereiding in de pan)
600 gram voorgekookte krieltjes
4 teentjes knoflook
peper en zout
1 flinke theelepel maggi tuinkruiden bouillon poeder
Tip: ook broccoli is erg lekker erdoor
De bereiding van de kip boursin in de slowcooker is net als de bereiding van nagenoeg
alle slowcooker gerechten een eitje:
- Maak de 2 kipfilets schoon
- Snij de uien door de midden en de helften in ringen
- Snij de paprika’s in stukjes
- Snij de champignons in plakjes
- Doe de uien onderin de slowcooker
- De helft van de groenten mag daar bovenop
- Daar bovenop leg je de voorgekookte krieltjes
- De kipfilets erop leggen
- Laatste restje groenten er overheen
- Pers de knoflookteentjes uit en strooi die over het geheel
- Boursin of paturain over de kip toevoegen in delen
- Peper en en zout erbij
- Kruiden bouillon poeder toevoegen
De slowcooker gaat 4-5 uur op low of 3 uur op high.
Blijft het wat te vochtig? Dan zet je hem het laatste half uur op high, zónder deksel zodat het wat kan indikken.
Deze heb ik gisteren gemaakt. Ik vond hem lekker, mijn vriend vond hem wat minder. Hij vond de Toscaanse kip die ik hiervoor maakte een stuk lekkerder.
Morgen ga ik Gele curry met kip maken. Jullie horen het wel hoe die geworden is.
Ik ben inmiddels ook lid geworden van een paar Facebookgroepen, leuk om daar te lezen en inspiratie op te doen.
Ben ook erg blij met de slowcooker. Morgenmiddag moeten we ergens naar toe, ik zet dan voordat we weggaan de slowcooker aan. Tegen de tijd dat we thuis komen kunnen we aanschuiven. De groenten heb ik vanavond al gesneden.
quote:Dit schreef Tresie56 Zelf Ben ik altijd al tegen veel keukenapparatuur geweest.
Ooit heb ik in het huis waar ik destijds nog met mijn partner woonde, nu 24 jaar geleden een snelkookpan gehad, maar toen waren we ook met drie
Personen.
Heb nu een aantal kookpannen, en 3 koekenpannen van een hele goede kwaliteit, en een oven.
En een staafmixer. Is een goeie, maar gebruik hem weinig.
Alles moet na gebruik weer schoongemaakt worden, wat niet mijn hobby is, en plek in de kast.
Heb ook geen Airfryer. Op deze manier kan ik ook prima voor anderen koken.
Tip voor de liefhebber: bij de Aldi kun je prima kant en klare Hachee-vlees kopen.
Het feit dat je keuken weer lekker aan kant is, terwijl het eten staat te garen, vind ik ook een groot voordeel. Net zoals bij ovengerechten dus.
Maar je hebt er wel een apparaat bij, inderdaad. Hij staat bij ons standaard op het aanrecht, we hebben er de ruimte voor. Ik wil hem minimaal twee keer per week gaan gebruiken.
quote:Dit schreef jolanda1972 Door dit draadje mijn slowcooker weer onderuit de kelder getrokken en lasagne gemaakt
Een echte aanrader, mits lang genoeg ( lees uurtje of 4 -5)
Vorige keer waren de lasagnebladen nog wat hard
Hij is superlekker, de Gele Curry met Kip. Wij hebben hem gegeten met rijst en naanbrood.
Ingrediënten
500 gram kippendijen
2 flinke eetlepels gele curry pasta
1 prei
2 rode paprika's
1 courgette
200 ml kokosmelk
0,5 kippenbouillonblokje
Optioneel: Verse koriander en rode peper
Bereiding:
1 Snijd de prei in ringen, de rode paprika in reepjes en de courgette in halve plakjes. Doe de kippendijen in de slowcooker en verkruimel het bouillonblokje erover.
2 Voeg alle gesneden groente toe en als de kip niet onder staat nog 50 ml water. Laat de slowcooker 3 uur op high of 5 uur op low sudderen.
3 Indien je dit gerecht met noodles wil serveren kun je 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de noodles toevoegen en mee laten koken in de slowcooker. Anders kook je de rijst apart en serveer je de gele kip curry met rijst.
Dit recept kun je uiteraard met alle soorten currypasta maken. Ook met groente kun je eindeloos variëren.