De lekkerste gehaktbal
Onderwerp van Dorien
BEHEERD DOOR:
Terug naar de lijst
-
Ik ben op zoek naar de lekkerste gehaktbal. Ik denk dat ik alle internet recepten al geprobeerd heb. Van de Librije tot Yvette van Boven, van Smulweb tot de Ooievaar.
Ik ben wel benieuwd naar jullie recepten!
-
Ik kan/kon geen lekkere gehaktballen maken.
Maar sinds een paar jaar koop ik gekruid kipgehakt bij de kippenboer op de markt.
Heerlijk ballen maak ik ervan. Hoef ze alleen te draaien en bakken. 👌🏼👌🏼
-
Die van mijn moeder (zaliger)
Heb er geen recept van helaas.
Maar alleen als ik er aan denk, dan loopt het water me in de mond.
-
Mager rundergehakt
Beschuitje
Eitje
Uitje
Peper
Zout
Nootmuskaat
Braden in de blueband
-
500 Gr hoh gehakt
1 ruime eetlepel mosterd
1 ruime eetlepel ketchup
1el ketjap manis
2 maggiblokjes fijngemaakt
Zwarte peper
4 beschuiten gemalen of fijn gemaakt
1 ei
Alles goed mengen en tot ballen maken en dan in de koelkast zetten tot gebruik.
Dan bakken in boter en daarna wat water en evt nog bouillon erbij en gaar laten sudderen.
-
Ik neem altijd h.o.h. gehakt (half om half) dat is wat vetter/smeuïger dan rundergehakt en varkensvlees kruiden .braden in bluesband, vocht van gekookte aardappels of groente erbij en 15 min.gaar sudderen
-
Dank dames! Ik ga ermee aan de slag deze week.
Ooit maakte ik een heerlijke bal met komijn maar tis me nooit meer gelukt om hem weer zo lekker te krijgen. Misschien toch een keer opschrijven wat ik erin doe
-
quote:
Dit schreef Carla-S
Mager rundergehakt
Beschuitje
Eitje
Uitje
Peper
Zout
Nootmuskaat
Braden in de blueband
Zo eenvoudig. Ik ga die zeker proberen.
-
quote:
Dit schreef tinkerbella
500 Gr hoh gehakt
1 ruime eetlepel mosterd
1 ruime eetlepel ketchup
1el ketjap manis
2 maggiblokjes fijngemaakt
Zwarte peper
4 beschuiten gemalen of fijn gemaakt
1 ei
Alles goed mengen en tot ballen maken en dan in de koelkast zetten tot gebruik.
Dan bakken in boter en daarna wat water en evt nog bouillon erbij en gaar laten sudderen.
Deze ook!
-
quote:
Dit schreef Marianne-b
Ik neem altijd h.o.h. gehakt (half om half) dat is wat vetter/smeuïger dan rundergehakt en varkensvlees kruiden .braden in bluesband, vocht van gekookte aardappels of groente erbij en 15 min.gaar sudderen
Varkensvlees kruiden. Nog een bepaald merk?
-
Ik maak(te) gehaktballen van half-om-half gehakt met een zakje Verstegen gehaktkruiden.
Daar zit al paneermeel in en er hoeft alleen ei bij.
Er zijn verschillende smaken, ik vond die met ui lekker.
-
Rundergehakt.
Ei, ui, paneermeel, peper,zout, ketjap, sambal.
En bakken, niet sudderen!
Terug naar de lijst