Deze wil ik op het kerstmenu zettenhttps://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R330836/zalm-met-bieslookroomkaas-in-bladerdeeg.Het is een simpel recept. Maar wat als de bodem nat blijft.
Vraag: hoe krijg ik de bodem krokant??
-
9 dec '19 - 20:28:26
-
Lekker hoor!
Om de bodem krokant te krijgen helpt het om de bakplaat mee voor te verwarmen ( bakpapier na het voorwarmen er op leggen). De bakplaat is dan goed heet als je de zalm in deeg er op legt. En natuurlijk vooraf gaatjes in het deeg prikken.
En vooral niet te kort bakken. Als de bovenkant donker wordt zou je hem met aluminiumfolie af kunnen dekken.
9 dec '19 - 20:58:01 / 9 dec '19 - 21:10:05 -
Bakpapier gebruiken en niets invetten. Gebruik verse zalmfilet, diepvries wordt te nat door het ontdooien. Eventueel het bladerdeeg bestuiven met bloem op de plaats waar je de zalm erop legt.
9 dec '19 - 21:00:25 -
Gebruik je wel zalm uit de diepvries, dan ruim op voorhand ontdooien en afdeppen met keukenpapier voor je de zalm in de oven zet. Lekker recept hoor!
9 dec '19 - 22:51:47 -
quote:
Dit schreef Joy
Gebruik je wel zalm uit de diepvries, dan ruim op voorhand ontdooien en afdeppen met keukenpapier voor je de zalm in de oven zet. Lekker recept hoor!
Dit zou ik zeer beslist niet doen. Verse zalm gebruiken.
Diepvriesvoer eten met de kerst, het idee...10 dec '19 - 20:04:35 -
Gisteravond alvast een voorproefje gedaan. verse zalm. oven voorwarmd incl de bakplaat.Gaatjes in het bladerdeeg geprikt. Zalm met bakpapier op de bakplaat gelegd en in 35 minuten afgebakt. Het was overheerlijk. En de onderkant heerlijk knapperig
15 dec '19 - 14:00:00 -
klinkt goed!
15 dec '19 - 15:07:10 -
Slimme actie. Fijn dat ie gelukt is!
15 dec '19 - 21:36:22