Anna, ook dit klinkt heel lekker. ik denk dat ik wel voor de drumsticks ga ben bang dat ander de kipfilet uitdroogt.
en idd een salade erbij is altijd lekker.
ik laat weten of het gesmaakt heeft.
grt Adrie
-
-
dit is een combi die je niet vaak tegenkomt. ga ook deze uitproberen, de kids zijn niet zo gek op witlof maar op deze manier van bereiden mss wel. ik laat weten of het gelukt is en of het in de smaak is gevallen. grt Adrie
17 nov '16 - 16:49:44 -
deze is zeker lekker. staat bij ons regelmatig op tafel. alleen doen we er geen kruidenkaas door maar dat gaan we volgende keer zeker uitproberen. bedankt voor de tip!
grt Adrie17 nov '16 - 16:56:06 -
deze zie er heerlijk uit. lekker met veel groenten, ook deze ga ik uitproberen. Thanks voor het recept!!
grt Adrie17 nov '16 - 16:58:50 -
klinkt er lekker, ga ik morgen maken. ik laat weten wat de bevindingen zijn.
thanks, grt Adrie17 nov '16 - 18:41:21 -
quote:
Dit schreef adrie
klinkt er lekker, ga ik morgen maken. ik laat weten wat de bevindingen zijn.
thanks, grt Adrie
Als je de volgende keer de "met quote" button gebruikt kunnen we zien op welk bericht je reageert
Eet smakelijk trouwens17 nov '16 - 18:53:09 -
quote:
Dit schreef adrie
Anna, ook dit klinkt heel lekker. ik denk dat ik wel voor de drumsticks ga ben bang dat ander de kipfilet uitdroogt.
en idd een salade erbij is altijd lekker.
ik laat weten of het gesmaakt heeft.
grt Adrie
Ik ben benieuwd of je het lekker vindt ;-)
Ik hou niet zo van kipfilet, ik gebruik vaak gewoon
kippenbouten die ik in stukjes erbij doen.
Mijn kids vinden het ook lekker17 nov '16 - 19:22:06 -
Als je bekomen bent van je eerste volle week ovenschotels, en toe bent aan weer een andere variatie; deze is bij ons een van de favorieten:
ingredi?nten (4p)
2 eetlepels (30 ml) gewone olijfolie
12 kippendijen (met bot en vel)
1 chorizo (stegeman), in dikke plakken gesneden en gehalveerd
1 kg vastkokende aardappelen, gehalveerd
2 rode uien, gepeld en grof gehakt
2 theelepels gedroogde oregano
de geraspte schil van 1 sinaasappel
bereiden
Verhit de oven tot 220 ?C / gasovenstand 7.
Giet de olie in 2 ondiepe braadsleden, 1 eetlepel in elke. Wrijf het vel van de kippendijen in met de olie en leg ze met de velkant naar boven in de braadsleden, 6 in de ene, 6 in de andere. Verdeel de chorizo en de aardappelen over de 2 braadsleden. Strooi er de ui en de oregano over en rasp er de schil van een sinaasappel over. Zet de braadsleden 1 uur in de oven, maar zet na 30 minuten de braadslee die onder staat boven en omgekeerd. Bedruip de inhoud met het oranje gekleurde braadvocht.
Mijn ervaring; voor 4 volwassen grote eters zijn deze hoeveelheden wellicht prima, maar ik halveer de hoeveelheden voor 1 volw. en 2 kinderen en ik voeg de sinaasappelschil pas na 30 min toe, omdat die anders de neiging heeft te verbranden. Sperzie- of snijbonen erbij koken en klaar!18 nov '16 - 08:55:28 -
-
quote:
Dit schreef Brenda
Bij ons is de shoarma schotel favoriet.
Je hebt nodig;
500 gr shoarmavlees
200 gr gele rijst
200 geraspte kaas
klein potje ongeklopte slagroom
1 flinke prei
cayennepeper
peper
zout
1 ei
Gele rijst koken en afgieten
Shoarma bakken
Prei erbij doen en meebakken
De slagroom met een losgelopt ei , snufje zout, peper en cayennepeper en de helft van geraspte kaas mengen
Rijst met de shoarma/prei mengen en in een ovenschaal doen
Het mengsel van slagroom etc eroverheen gooien en als laatste de andere helft van geraspte kaas .
aluminiumfolie erover doen en een kwartier inneen voorverwarmde oven van 200 gr. Dan alu folie eraf en nog 5 minuten de kaas laten smelten
mjammie
de schotel was heerlijk. ik had hem gemaakt met kipshoarma. en ik had witte rijst in plaats van gele.
ook de kids hebben de goedkeuring gegeven. deze gaat zekers nog eens terug komen...18 nov '16 - 19:54:25 -
-