Een behoorlijk lastig dieet, wie denkt mee?

Een behoorlijk lastig dieet, wie denkt mee?  

Onderwerp van Skip

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. K2
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van K2
    Ik adviseer je de Happy Gut-course van de Happy Pear (google maar even, ze hebben leuke filmpjes op youtube).
    De cursus leert je low-fodmap koken - en je krijgt er heerlijke recepten bij - en is vrij van melk- en/of dierlijke producten en grote hoeveelheden fruit/fructose. De maag- en darmspecialist en diëtiste hebben uitgekiende maaltijden samengesteld, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor gebrek aan proteïnes/eiwitten of andere voedingsstoffen. De tweeling (happy pear-pair) maken het geheel heel verteerbaar ;-)
    Succes!!
  2. Bastiana
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Bastiana
    Jee, wat lijkt me dit heftig en bepalend.
    Oudste heeft ook al lang problemen op dit gebied, ben me eens gaan verdiepen nu ik jullie zo lees.
    Maar liefst 36% van de westerse bevolking heeft een mate van fructose intolerantie... zo zeg, wat zegt dit?! Schrik er van.
    Ik hersenspinsel er nog maar even over. (Natuurlijke) voeding heeft mijn interesse.
    Veganisme een hype tegenwoordig.
    Vegetarisme ergens zo vanzelfsprekend (ik eet amper vlees en als...dan biologisch), maar toch niet voor ieder geschikt blijkbaar.
    Zoveel gedachten....zoeken naar verbanden, oorzaken en oplossingen.

    Ik las dat fructose ook in bepaalde medicijnen verwerkt zit.
    Kan dat een rol spelen bij jou, Skip?

    Het schijnt ook erfelijk. Jij hebt het al van kinds af aan, begrijp ik. Dus dat geeft weer iets anders aan.

    Is waarschijnlijk al langsgekomen, algemene informatie:
    >>LINK<<
  3. Tinus
    Wees jezelf!!

    Toon alleen de berichten van Tinus
    quote:
    Dit schreef Bastiana
    Jee, wat lijkt me dit heftig en bepalend.
    Oudste heeft ook al lang problemen op dit gebied, ben me eens gaan verdiepen nu ik jullie zo lees.
    Maar liefst 36% van de westerse bevolking heeft een mate van fructose intolerantie... zo zeg, wat zegt dit?! Schrik er van.


    Wat dat zegt, is dat mensen nu eenmaal geen planteneters zijn.

    Als je ideologie en wensdenken negeert, en kijkt als bioloog, dan is het duidelijk dat mensen omnivoren zijn met een voorkeur voor vlees en ander energiedicht eten.
  4. Skip
    Kunstenmaker

    Toon alleen de berichten van Skip

    quote:
    Dit schreef K2
    Ik adviseer je de Happy Gut-course van de Happy Pear (google maar even, ze hebben leuke filmpjes op youtube).
    De cursus leert je low-fodmap koken - en je krijgt er heerlijke recepten bij - en is vrij van melk- en/of dierlijke producten en grote hoeveelheden fruit/fructose. De maag- en darmspecialist en diëtiste hebben uitgekiende maaltijden samengesteld, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor gebrek aan proteïnes/eiwitten of andere voedingsstoffen. De tweeling (happy pear-pair) maken het geheel heel verteerbaar ;-)
    Succes!!

    Dank!
    En ook voor de tip.
    Heb een aantal video's van het stel bekeken en ik denk niet dat ik die cursus moet gaan doen. Ze koken laag in fodmaps, maar in de recepten die ik zag zie ik aardig wat ingredienten voorbijkomen die ik niet verdraag (kikkererwten, bloemkool, paddenstoelen, spinazie, fruit)

    Daarbij ben ik een beetje terughoudend omdat mijn 25 jaar vegetarisch eten mijn lijf geen goed heeft gedaan.
    Veganistisch eten is nog een stap verder.
    Volgens verschillende natuurartsen en dietisten is veganistisch eten met een lichaam met ontstekingsziekten geen goede combi. Alleen voor momenten dat je wilt vasten.

    Of ik nu wil of niet, het is helaas ook mijn eigen ervaring.
    Heb de mannen wel opgeslagen. (Je weet nooit, in mijn hart ben ik nog steeds vegetariër nl. Omdat ik dat een sympathieke manier van eten vind.)
  5. Skip
    Kunstenmaker

    Toon alleen de berichten van Skip

    Sorry trouwens voor mijn late reactie, maar ik was het dieten van de week zo vreselijk beu..
    Mijn energielevel is door auto-immuunziekten en hersenletsel al heel laag en dit dieet vraagt gewoon veel. Was er helemaal klaar mee.

    Vorig weekend samen met de achterbuurvrouw een 'Oogstfeest georganiseerd omdat ik zo'n ontzettend goede oogst had aan druiven in mijn tuin. (Minstens 70 kg)
    En ja.. het was leuk. Leuk om te doen, te geven, te delen, te ontmoeten.
    Nee, het was niet leuk dat ik van dat alles (ook het meegebrachte eten door andere mensen uit de buurt) nauwelijks iets eten kon, ondanks de enzymenpillen die ik had genomen.

    Maar goed, klaar weer met sippen, ik heb geen keus, dus ben met nieuwe moed (uit mijn tenen getrokken) bezig gegaan om een goed menu van minstens 14 dagen samen te stellen.

    Paleo-sites, de hippe vegetarier, Karlijns Kitchen, Fodmap-foodies, lijsten van de dietiste en een boek over fructose-intolerantie helpen.
    Vaak moet ik een recept wel aanpassen, maar zo langzamerhand weet ik wel wat kan en wat niet kan.
    Bloemkool helaas toch niet.
    Haver ook niet.

    Maar er blijft gelukkig nog wel wat over en ik hoop dat ik mettertijd wel e.e.a kan uitbreiden omdat mijn darmen sterker worden als ze niet meer zo overprikkeld raken.

  6. on-my-own
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van on-my-own
    Klinkt idd als een echt pittig dieet.

    Ik had geen recept gegeven van de cashewnotensaus (ongebrande) die wij regelmatig eten. Ik lees nergens dat je geen noten mag. Zou die eens proberen, is echt lekker nl.
  7. Cees
    Oemoemenoemoe

    Toon alleen de berichten van Cees
    Hoi @Skip .

    Jouw schrijven dat je recepten wellicht aan kunt passen om ze voor jou haalbaar te maken lijkt me een heel waardevolle.

    Zelf merk ik dat ik in haast de meeste recepten dingen aanpas. Omdat ik dan net niet alle juiste ingrediënten of kruiden in huis heb.
    Of, omdat ik een sommige dingen gewoon niet wil eten ( kip bijvoorbeeld brrrrr. . . . Smile )

    Het draadje nog even doorkijkend is het voor mij nog niet helemaal duidelijk wat jij wel of niet zou willen / kunnen gebruiken in recepten.
    Heb je wellicht een lijstje met zaken / ingrediënten die je WEL kunt gebruiken ? Waar dus maaltijden mee samen te stellen zijn ?


Terug naar de lijst