Wat is wijsheid?
Ik heb nul ervaring met bietjes.
Diana zegt in de oven, raspen en dan in de vriezer.
De laatste jaren koken we krootjes eigenlijk nooit meer. In plaats daarvan verpakken we elke kroot in een stukje aluminiumfolie (of wikkelen ze in stukken bakpapier) en dan leg ik ze op een bakplaat en gaan ze zo 45 tot 60 minuten (afhankelijk van de grootte) een uur de oven in op 200 graden. Dan zet ik de oven uit en laten we laten de kroten afkoelen in de oven. Daarna verwijderen we alufolie of bakpapier en het vel van de kroot en raspen we de krootjes; zo is de smaak veel meer geconcentreerd dan wanneer ze wordt gekookt in water.
>>LINK<<
-
4 sep '22 - 11:17:42
-
Gewoon gekookt kopen...
4 sep '22 - 11:21:58 -
Psies
Maar als je ze uit je eigen tuin haalt werkt dat niet4 sep '22 - 12:08:55 -
Ik eet eigenlijk nooit bietjes. Geen idee eigenlijk hoe je die lekker kan eten.
4 sep '22 - 12:14:39 -
quote:
Dit schreef Marlies
Ik eet eigenlijk nooit bietjes. Geen idee eigenlijk hoe je die lekker kan eten.
Bietensalade met een appeltje en een uitje erdoor..mmmm4 sep '22 - 12:17:04 -
quote:
Dit schreef Piep
Bietensalade met een appeltje en een uitje erdoor..mmmm
Dat ga ik eens proberen.4 sep '22 - 12:34:47 -
quote:
Dit schreef Anke
Psies
Maar als je ze uit je eigen tuin haalt werkt dat niet
Jaja.. uit eigen tuin natuurlijk 😊4 sep '22 - 12:53:24 -
Je kan bietjes ook even in de magnetron koken.
6 minuten per bietje in een magnetronschaal. Heel klein beetje water.4 sep '22 - 12:59:49 -
Als ik bietjes eet, kook ik ze kort, schilletje eraf en schaaf ik ze in kleine stukjes. Ik schaaf er ook een uitje doorheen. Peper, zout en kruidnagelen erdoor. En dat is het. Heerlijk!
4 sep '22 - 13:01:31 -
Soms heb ik een aanval van gezond zijn.
Chiapudding met rood fruit.
Kokosmelk met twee eetlepels chiazaad roeren en een nachtje in de koelkast.
De volgende morgen is het een pudding geworden.
In een steelpannetje wat dv rood fruit en een (gekookt) BIETJE ( of een halve) fijn geraspt.
Het warme rood fruit + bietje, wat je niet meer ziet en/of proeft maar wel heel gezond is over je pudding, en klaar is je superfood ontbijt.
Geen lactose, geen suiker, geen koolhydraten.
4 sep '22 - 13:03:56 -
quote:
Dit schreef Malero
Soms heb ik een aanval van gezond zijn.
Chiapudding met rood fruit.
Kokosmelk met twee eetlepels chiazaad roeren en een nachtje in de koelkast.
De volgende morgen is het een pudding geworden.
In een steelpannetje wat dv rood fruit en een (gekookt) BIETJE ( of een halve) fijn geraspt.
Het warme rood fruit + bietje, wat je niet meer ziet en/of proeft maar wel heel gezond is over je pudding, en klaar is je superfood ontbijt.
Geen lactose, geen suiker, geen koolhydraten.
Ehm....wel suiker(s) en wel koolhydraten
4 sep '22 - 13:06:00 -
Ik die mijn bietjes uit de tuin meestal in de oven en dan in zijn geheel in de vriezer. Soms kook ik ze.
Een los bietje verwerk ik wel eens rauw. Bijvoorbeeld bietencarpaccio met geitenkaas of een bietensalade. Je eet de biertjes in beide gerechten rauw. Bij de carpaccio geschaafd in dunne plakjes en in de salade rasp ik ze. Dan met een beetje geraspte appel, geitenkaas en walnoten... jummie.4 sep '22 - 13:54:51