Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen

Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen  

Onderwerp van EmC

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC
    Oke, ik weet dat ik totaal niet kan koken en zelfs de meest simpele gerechten lukken niet maar iets als aardappelen bakken moet toch kunnen?
    Nou, voor alsnog niet; veel olie, weinig olie, bakboter ipv olie, hoog vuur, middelhoog vuur, eerst hoog daarna middelhoog, zout direct toevoegen, zout na afloop toevoegen, veel omroeren, weinig omroeren, het maakt niet uit.
    Altijd een pan met puin met aardappelen die niet goed gaar zijn van binnen, zeer zeker niet knapperig van buiten, maar nog langer in de pan gaat ook niet meer want dan beginnen sommigen toch te verbranden terwijl anderen nog wit zijn. Ook de aardappelen die al gingen verbranden aan 1 kant zijn zacht en niet knapperig.
    Wat doe ik nou precies fout?
    Ik eet wekelijks gebakken aardappelen maar nooit ziet het eruit om over de smaak nog maar te zwijgen.
    Plaatje
    Plaatje
  2. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef 7jeroen7
    Als eerste reactie vind ik het veel aardappels in 1 keer.
    Dit zou bij mij ook niet lukken.


    Maakt dat echt uit? In twee keer gaat wel heel veel tijd kosten. En worden de eerste weer koud.
  3. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef 7jeroen7

    Ik ben ook geen keukenprins, ik los het op door 2 pannen te gebruiken.


    Ja. Weleens aan gedacht. Maar ik moet ook vlees bakken.
    Er passen op mijn 4 pits geen 3 koekenpannen tegelijk.
    Soms denk ik erover om toch maar eens gewoon een kookcursus te gaan doen.
    Ik begin er de laatste tijd van te balen dat ik alleen maar wat lekkers eet bij een ander of in een restaurant.
  4. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Anthea
    Ik hou van gebakken aardappels met een krokant laagje erom. Dus ik maak blokjes. Dat rolt sowieso makkelijker om in de pan. Die laat ik eerst even aan de kook komen en giet ik af. Laten uitdampen. En dan bakken in boter en heel veel omschudden.
    Lekker zeezout erop ook en dat ook laten meebakken.


    Heb jij een verklaring waarom bij mij de aardappelen worden zoals ze worden?
    Zacht (tot pulp) en niet gaar? Terwijl ik ze toch een half uurtje ofzo bak?
  5. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    Oké. Dat zijn een hoop tips tegelijk.
    Zal dit draadje er de eerste volgende keer bijpakken.
    Lijkt me toch iets dat niet heel moeilijk zou moeten zijn.
  6. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    Ik gebruik de voorgebakken aardappelen van Albert Heijn.
  7. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef jieke


    gewoon even zelf schillen, is zo gebeurd

    morgen verwacht ik een foto van mooi gebakken aardappelen, gaat je lukken Smile SmileSmile


    Nee, niet morgen hoor. Ik eet max 1 keer in de week aardappelen. Maar eerst zelf schillen, koken, bakken en dat ook nog in etappes, klinkt toch wel weer als veel werk.
  8. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Marlies

    Die plakken vreselijk. En het krokante zit aan de bodem.
    Probeer eens aardappelschijfjes uit de diepvries, die zijn zo klaar en krokant.


    Ik gjng er vanuit dat die aardappelen er juist speciaal voor waren?
  9. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef maartje


    Als ik er zo weinig in de pan doe per keer, moet het in 3 keer. Das toch niet meer te doen?
    Dan zijn de eersten al koud.
  10. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Mar1970
    wat je ook kan doen:

    koop een zakje voorgekookte minikrieltjes.
    gaatjes in zakje prikken: ongeveer 4 minuten in magnetron op ong 600 wt
    in wok boter en olie verwarmen
    krieltjes bakken in de wok

    nomnomnom


    Nee, ik wil schijfjes Smile
  11. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef tineke69
    Ik bak nauwelijks meer aardappelen in de pan. Is meer werk dan dat ik ze in de oven doe en ondertussen met de andere pannen/gerechten bezig kan zijn.

    Ik schil de aardappelen niet, was ze goed en snijd ze bv in vieren. Ik kook ze tot bijna gaar en doe ze daarna met olijfolie, zeezout en rozemarijn 20 minuten op 220 graden in de oven. Veel lekkerder dan in de koekenpan!


    Dit klinkt al makkelijker Smile
    Ik eet normaal op donderdag gebakken aardappelen met de kinderen maar ben pas tegen 18:00 uur thuis.
    Liefst eet ik niet pas om 19:30.
    Alleen de rozemarijn hoef ik niet Smile
    Welk type aardappelen gebruik je? En eet je ze met schil?
  12. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Mar1970


    ik heb ook wel eens uit de oven geprobeerd.. lekker hoor maar je krijgt niet dat lekkere euh vettige smaakje...


    Das waar, niet aangedacht.
    Is wel de bedoeling dat het een soort patat wordt Smile
Terug naar de lijst