quote:
Dit schreef leeuwin70
Super,,welk recept heb je nou gebruikt??
Die uit jouw eerste link. Ging helemaal goed.
-
-
quote:
Dit schreef EllesB
Die uit jouw eerste link. Ging helemaal goed.
Super..25 feb '18 - 16:25:43 -
Nog een vraagje.
Ik had een frosting gemaakt met bloem en melk wat eerst gekookt moest worden.
Om eerlijk te zijn vond ik dat gedoe en een heel werk.
Nu kwam ik ook wat recepten tegen voor frosting die zonder bloem en melk waren.
Sommige met roomkaas andere met boter.
Steeds in verschillende verhoudingen.
Maar heeft een van jullie ook een lekker frosting recept? (zonder bloem dus)25 feb '18 - 20:02:04 -
quote:
Dit schreef EllesB
Nog een vraagje.
Ik had een frosting gemaakt met bloem en melk wat eerst gekookt moest worden.
Om eerlijk te zijn vond ik dat gedoe en een heel werk.
Nu kwam ik ook wat recepten tegen voor frosting die zonder bloem en melk waren.
Sommige met roomkaas andere met boter.
Steeds in verschillende verhoudingen.
Maar heeft een van jullie ook een lekker frosting recept? (zonder bloem dus)
Ik maak nooit frosting of botercreme, wel icing soms.
Als ik er iets bij wil maak ik lemoncurd of creme anglaise. Maar dat is iets moeilijler, maar wel erg lekker.25 feb '18 - 20:06:13 -
Botercreme (1:1) met een smaak naar keuze (lemoncurd) is erg lekker.
25 feb '18 - 20:09:05 -
quote:
Dit schreef Rose_s
Ik maak nooit frosting of botercreme, wel icing soms.
Als ik er iets bij wil maak ik lemoncurd of creme anglaise. Maar dat is iets moeilijler, maar wel erg lekker.
Ik ben een beginner:) Ik weet niet eens wat lemoncurd of creme anglaise is.25 feb '18 - 21:18:18 -
quote:
Dit schreef Dayenne
Botercreme (1:1) met een smaak naar keuze (lemoncurd) is erg lekker.
Dus bijv. 250 gram boter en 250 gram suiker.
Maak jij die lemoncurd zelf?25 feb '18 - 21:19:21 -
quote:
Dit schreef EllesB
Dus bijv. 250 gram boter en 250 gram suiker.
Maak jij die lemoncurd zelf?
Nee de lemoncurd koop ik.
Bij de botercreme is het belangrijk dat je de boter op kamer temperatuur hebt en poeder suiker gebruikt. 10 minuten mixen, minimaal. Dan is het net slagroom.25 feb '18 - 21:41:02 -
quote:
Dit schreef Dayenne
Nee de lemoncurd koop ik.
[/IMG]
Bij de botercreme is het belangrijk dat je de boter op kamer temperatuur hebt en poeder suiker gebruikt. 10 minuten mixen, minimaal. Dan is het net slagroom.
Dank je, ik zal het volgende week nog eens proberen.25 feb '18 - 21:43:32 -
quote:
Dit schreef EllesB
Ik ben een beginner:) Ik weet niet eens wat lemoncurd of creme anglaise is.
Ik bak graag pavlova of eiwitschuim. Dan heb ik eigeel over, daarvan kun je lemoncurd maken of creme anglese. Cr?me anglese is basis voor de gele pudding in roombroodjes, of creme brullee. De juiste verhouding in ingredi?nten maakt wat het wordt :)25 feb '18 - 21:47:52 -
quote:
Dit schreef Rose_s
Ik bak graag pavlova of eiwitschuim. Dan heb ik eigeel over, daarvan kun je lemoncurd maken of creme anglese. Cr?me anglese is basis voor de gele pudding in roombroodjes, of creme brullee. De juiste verhouding in ingredi?nten maakt wat het wordt :)
Dit maakt het cruciaal, je hebt vooral als eerste een goede weegschaal nodig als je gaat bakken.
Cupcakes zijn niet moeilijk om mee te beginnen.
Je moet een beetje tv afkijken. Zorg dat je een schoon aanrecht hebt en dat je alles al afgewogen en gesneden in bakjes op je werkblad hebt staan. De voorbereidingen zoals snijden en afwegen enzo zijn altijd het meeste werk. Op tv zijn ze ook in een kwartiertje klaar. Maar dat uur voorbereiden laten ze niet zien.26 feb '18 - 07:26:08 -
Poedersuiker mengen met uitgeknepen citroen net zolang tot het vloeibaar is... Erop smeren en ff wacht... Eetse
26 feb '18 - 07:44:35