Ik ben dol op risotto. Ik ben van plan om me er in te specialiseren... En ben dus op zoek naar jullie allerlekkerste risotto recepten.
Wie begint? Ik nog niet
-
11 feb '19 - 18:17:46
-
Heb bij Yvonne een keer de allerlekkerste ooit gegeten. Recept van Hello Fresh. Nu een grote hit hier in huis. Recept staat gewoon online.
Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum.11 feb '19 - 18:25:35 -
-
Ik maak bierstoof en lekker
11 feb '19 - 19:55:32 / 11 feb '19 - 20:55:30 -
-
Dat is Coq Au Biere
11 feb '19 - 19:59:16 -
Dankjewel Dirk. Ben benieuwd.
11 feb '19 - 20:04:59 -
Goeie rijst gebruiken,
Arborio rijst is de meest beschikbare rijst om risotto maken. Hij heeft een dikke korrel met een stofje dat veel zetmeel bevat. Daardoor wordt hij zo kleverig wat risotto moet zijn.
Verder kan je natuurlijk doen wat je wilt.
Witte wijn
Kippenboullion
courgette
truffel
champignons
kip
Daarnaast gebruik je natuurlijk een goeie parmezaanse kaas om het geheel af te maken.
En zoals bij alle gerechten die je maakt geld"
Tijd en Liefde erin steken, Rustig het vocht laten absorberen, Dan weer nieuw vocht erbij. Ik doe het 19 minuten, dan pan van het vuur en met deksel en omwikkeld in een thee doek verder laten garen.
Ik maak hem vanavond weer.
Courgette en een uitje doe ik erin.12 feb '19 - 07:52:56 -
Gisteren gemaakt:
Uitje gefruit in mix van roomboter en olijfolie
Risotto erbij
Afgeblust met witte wijn
Wat visbouillon toegevoegd
Peper en zout toegevoegd
Blikje kokosmelk erin
Sap van een citroen en wat geraspte citroenschil
Wat uitgebakken champignons en gekookte broccoli erdoorheen geroerd.
Vanavond eet ik het met een stukje vis en gebakken spinazie.
Gisteren ook gemaakt:
Uitje gefruit in mix van roomboter en olijfolie
Risotto erbij
Afgeblust met witte wijn
Kipbouillon
Gekookte broccoli toegevoegd.
Kipstukjes uitgebakken, deze goed gekruid en er ook doorheen geroerd.
Ik miste wat toen ik het ging eten, bleek ik de parmeggio vergeten te zijn. Dat alsnog toegevoegd en toen klopte het wel.
Bij de kokosmelk variant heb ik (nog) geen parmeggio toegevoegd.. weet niet of dat past (denk het niet) en het smaakte wel goed. Vanavond maar eens zien.
Ik verdeel de risotto altijd en vries het in. Zo kan ik elke dag gemakkelijk eten... wat groente erbij maken, of iets van vlees erbij bakken (als dat er niet doorheen zit) en klaar.12 feb '19 - 11:45:50