Risotto recepten. 

Onderwerp van scar

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. scar
    Keihardstochtelijk

    Toon alleen de berichten van scar
    Ik ben dol op risotto. Ik ben van plan om me er in te specialiseren... En ben dus op zoek naar jullie allerlekkerste risotto recepten.

    Wie begint? Ik nog niet Smile
  2. Caroline
    Zut Alors!

    Toon alleen de berichten van Caroline
    Heb bij Yvonne een keer de allerlekkerste ooit gegeten. Recept van Hello Fresh. Nu een grote hit hier in huis. Recept staat gewoon online.

    Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum.
  3. scar
    Keihardstochtelijk

    Toon alleen de berichten van scar

    Thanks. Gevonden. Ik plak het linkje gewoon hieronder. Ga ik volgende week maken.

    >>LINK<<
  4. Dirk
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dirk
    Ik maak bierstoof en lekker
    Plaatje
    11 feb '19 - 19:55:32 / 11 feb '19 - 20:55:30
  5. Dirk
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dirk
    En dit gaat er dan bij
    Plaatje
  6. Dirk
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dirk
    Dat is Coq Au Biere
  7. scar
    Keihardstochtelijk

    Toon alleen de berichten van scar

    Dankjewel Dirk. Ben benieuwd.
  8. Malero
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Malero
    Goeie rijst gebruiken,

    Arborio rijst is de meest beschikbare rijst om risotto maken. Hij heeft een dikke korrel met een stofje dat veel zetmeel bevat. Daardoor wordt hij zo kleverig wat risotto moet zijn.

    Verder kan je natuurlijk doen wat je wilt.

    Witte wijn
    Kippenboullion
    courgette
    truffel
    champignons
    kip

    Daarnaast gebruik je natuurlijk een goeie parmezaanse kaas om het geheel af te maken.

    En zoals bij alle gerechten die je maakt geld"
    Tijd en Liefde erin steken, Rustig het vocht laten absorberen, Dan weer nieuw vocht erbij. Ik doe het 19 minuten, dan pan van het vuur en met deksel en omwikkeld in een thee doek verder laten garen.

    Ik maak hem vanavond weer.
    Courgette en een uitje doe ik erin.
  9. scar
    Keihardstochtelijk

    Toon alleen de berichten van scar

    Gisteren gemaakt:

    Uitje gefruit in mix van roomboter en olijfolie
    Risotto erbij
    Afgeblust met witte wijn
    Wat visbouillon toegevoegd
    Peper en zout toegevoegd
    Blikje kokosmelk erin
    Sap van een citroen en wat geraspte citroenschil
    Wat uitgebakken champignons en gekookte broccoli erdoorheen geroerd.

    Vanavond eet ik het met een stukje vis en gebakken spinazie.

    Gisteren ook gemaakt:
    Uitje gefruit in mix van roomboter en olijfolie
    Risotto erbij
    Afgeblust met witte wijn
    Kipbouillon

    Gekookte broccoli toegevoegd.
    Kipstukjes uitgebakken, deze goed gekruid en er ook doorheen geroerd.

    Ik miste wat toen ik het ging eten, bleek ik de parmeggio vergeten te zijn. Dat alsnog toegevoegd en toen klopte het wel.

    Bij de kokosmelk variant heb ik (nog) geen parmeggio toegevoegd.. weet niet of dat past (denk het niet) en het smaakte wel goed. Vanavond maar eens zien.

    Ik verdeel de risotto altijd en vries het in. Zo kan ik elke dag gemakkelijk eten... wat groente erbij maken, of iets van vlees erbij bakken (als dat er niet doorheen zit) en klaar.
Terug naar de lijst