Veelzijdige zoete aardappel
Ik ben dol op zoete aardappel, hoog tijd dus om deze veelzijdige pieper eens in het zonnetje te zetten. De van oorsprong Amerikaanse zoete aardappel heeft in de afgelopen jaren steeds meer zijn intrede gedaan in onze dagelijkse keuken en wat mij betreft dus heel terecht. Er kan eigenlijk weinig fout gaan met de zoete aardappel, want deze combineert goed met eigenlijk alle ingredi?nten.
Wist je trouwens dat zoete aardappel tot de groenten behoort?
Maar naast heel lekker, en dus veelzijdig, is de zoete aardappel heel voedzaam en bevat deze veel vitamines en vezels (ook in de schil). Dat zoete aardappel gezonder en lager in calorie?n zou zijn dan de gewone witte aardappel is echter wel een fabeltje. Neemt niet weg dat zoete aardappel langzame en complexe koolhydraten bevat, waardoor je langer een vol gevoel hebt na het eten.
Ik heb wat lekkere recepten met zoete aardappel voor je op een rijtje gezet en in mijn blog lees je 7 manieren om zoete aardappel te bereiden. Eet smakelijk!
Groetjes, Sandra ( van leuke recepten)
>>LINK<<
-
19 feb '19 - 21:43:00
-
Hebben jullie wel eens zoete aardappel gehad ik eigenlijk nog nooit en wil het wel eens gaan proberen,,
19 feb '19 - 21:43:38 -
Ja ik vind het een lekkere groente.
19 feb '19 - 21:44:59 -
Bij de Lidl in het vriesvak ligt nu een lekkere zoeteaardappel met groenteschotel voor weinig geld Echt lekker ( zeg ik die niet veel lust haha )
19 feb '19 - 21:50:27 -
wij eten het regelmatig
ik snij eerst dikke plakken, die snij ik in blokjes en dan verhit ik olie in een wok en bak/frituur ze dan daarin
als ze klaar zijn wat grof zout erover
heerlijk
het lekkerst zijn de zoete aardappelpatatjes bij Angus in Londen maar ik krijg het zelf niet voor elkaar om ze knapperig te krijgen.. al van alles geprobeerd19 feb '19 - 21:57:13 -
Het lukt mij ook niet om frietjes knapperig te krijgen
Ik maak ook wel eens puree, of pof 'm in de oven. Het mooie is dat het een groente is en geen aardappel19 feb '19 - 22:25:51 -
Je kunt hem ook hetzelfde bereiden als wortel, de smaak lijkt er ook wel op.
19 feb '19 - 23:08:36 -
quote:
Dit schreef Rose_s
Je kunt hem ook hetzelfde bereiden als wortel, de smaak lijkt er ook wel op.
Je kunt verschrikkelijk veel met zoete aardappel, eet het regelmatig ergens in. Er bestaan ook heel veel recepten over want de laatste jaren is het een populaire groente geworden. Stuk goedkoper bij Turkde of Marokkaanse winkel dan bij de supermarkt trouwens.20 feb '19 - 06:49:15 -
Gaatjes prikken.. Kort poffen
Opensnijden. Iets uithollen.. Spekjes erin.. Eitje erboven breken
20 minuten afbakken.. Smullen maar20 feb '19 - 07:48:23 -
quote:
Dit schreef Zooitje
Gaatjes prikken.. Kort poffen
Opensnijden. Iets uithollen.. Spekjes erin.. Eitje erboven breken
20 minuten afbakken.. Smullen maar
blond vraagje: dat poffen.. is dat met euh een folie ofzo? of gewoon hoppa in de magnetron? en hoe kort is kort (per aardappel?)?20 feb '19 - 10:32:00 -
quote:
Dit schreef Mar1970
blond vraagje: dat poffen.. is dat met euh een folie ofzo? of gewoon hoppa in de magnetron? en hoe kort is kort (per aardappel?)?
Dat zijn ook mijn vragen20 feb '19 - 10:48:34 -
Eet best vaak zoete aardappel. Gebruik hem ook als aardappel bij stamppot boerenkool of andijvie
20 feb '19 - 14:50:29