Taartendraadje,

Taartendraadje, 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    MonChoutaart met Bastogne bodem


    INGREDI?NTEN
    6 x MonChou 100 gram wikkel
    375 ml verse slagroom
    150 gr witte basterdsuiker
    2 zakjes vanillesuiker
    3 zakjes KlopFix
    1 pak Bastognekoeken
    100 gr Campina botergoud
    2 blikken vlaaifruit kersen
    Springvorm 24-26 cm doorsnee
    Bakpapier
    (Hand)mixer



    BEREIDING
    Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken (eventueel door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan).
    Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de Bastognekoek kruimels. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
    Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix bijna stijf.
    Spatel de slagroom door het MonChoumengsel en verdeel over de koekbodem. Laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    Haal de taart na 2 uur uit de koeling. Schep het vlaaifruit op de MonChoulaag. Aansnijden en smullen maar!


    >>LINK<<
  2. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    Sorry, ik was dit draadje een beetje vergeten, ik ga hier verder schrijvenSmile

    >>LINK<<
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    quote:
    Dit schreef maartje
    Sorry, ik was dit draadje een beetje vergeten, ik ga hier verder schrijvenSmile

    >>LINK<<



    Smile Leuk!
  4. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Pasteis de Nata,

    Wie heeft dat wel eens gemaakt.?

    Ik zoek goeie ervaringen en recepten.
  5. Patricia
    Volg je hart 💕 dat klopt

    Toon alleen de berichten van Patricia
    Brood-ei-avocado taart

    Casinobrood 16 sneetjes (wit en bruin)
    7 eieren (koken en in plakjes snijden)
    2 avocado's ( schillen en snijden)
    Kipfilet 200 gram (vleeswaren)
    200 mriekse yoghurt 3 of 10 %
    200 ml Mayonaise
    1 bakje roomkaas

    Korst van brood halen en in driehoeken snijden (1x doormidden)
    Bekleed de springvorm met hyishoudfolie
    In een springvorm eerste laag van 4 sneetjes Casinobrood maken
    Meng de yoghurt en mayo en 2 eetlepels citroensap
    Gesmeed de eerste laag met het mengsel
    Beleg met avocado ei en kipfilet.
    Nieuw laagje brood erop. Besmeren en beleggen.
    Nieuw laagje brood erop
    Besmeren en beleggen
    Laatste laagje brood erop.

    Het restje Griekse yoghurt/mayo mengsel daar roer je de roomkaas door.
    Besmeer de bovenkant.
    Verwijder de vorm en besmeer de zijkant.
    Daarna generen.
    Plaatje
  6. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
    Monchou met advocaat
    Een paastaart
    >>LINK<<
  7. Raaf
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Raaf
    Deze taart stond al een poosje op mijn verlanglijstje.
    Poh Ling Yeow deed mee aan het eerste seizoen van Masterchef Australia 10 jaar geleden en was de favoriet van mij en mijn toen 8-jarige zoon.
    Inmiddels heeft ze 3 kookboeken geschreven die allemaal even goed zijn.
    Gisteren heb ik een taart uit haar laatste boek gemaak; de Apple-cheese cake with caramelsauce and calvados.
    Hier het recept: >>LINK<<

    En hier het resultaat: (in het blauwe vaasje extra caramelsaus en in het bakje pecannotenpralin?)

    Plaatje
    21 apr '19 - 15:58:43 / 21 apr '19 - 17:49:32
  8. Ditty
    Onderweg

    Toon alleen de berichten van Ditty
    quote:
    Dit schreef Raaf
    Deze taart stond al een poosje op mijn verlanglijstje.
    Poh Ling Yeow deed mee aan het eerste seizoen van Masterchef Australia 10 jaar geleden en was de favoriet van mij en mijn toen 8-jarige zoon.
    Inmiddels heeft ze 3 kookboeken geschreven die allemaal even goed zijn.
    Gisteren heb ik een taart uit haar laatste boek gemaak; de Apple-cheese cake with caramelsauce and calvados.
    Hier het recept: >>LINK<<

    En hier het resultaat: (in het blauwe vaasje extra caramelsaus en in het bakje pecannotenpralin�)



    Doet me aan deze appel tiramisu denken:


    Plaatje
  9. Ditty
    Onderweg

    Toon alleen de berichten van Ditty
    Naked red velvet cake

    Benodigdheden:
    500 gram FunCakes mix voor Red Velvet Cake
    3 eieren (circa 150 gram)
    200 ml plantaardige olie
    100 ml water
    Ronde bakvorm 10 & 15 cm
    500 ml slagroom
    250 gram mascarpone
    50 gram suiker
    FunCakes smaakstof -Sparkling Wine-
    FunCakes Suikerbakkerspoeder
    Diverse soorten fruit
    Bereidingswijze:
    Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

    Meng de 500 gram mix, 3 eieren, 200 ml plantaardige olie en 100 ml water in 6-8 minuten tot een glad beslag. Vul de ingevette bakvormen tot circa 2/3 en bak de taart 35 minuten in het midden van de oven. Laat de taarten na het bakken goed afkoelen.

    Klop 500 ml slagroom met 50 gram suiker stijf. Voeg met een spatel de mascarpone en champagne smaakstof toe. Snij de taarten in drie lagen. Vul een spuitzak met de mascarpone crème en vul de taarten. Leg stukjes fruit op de lagen en stapel de taart op elkaar.

    Decoreer de taart met fruit en een beetje suikerbakkerspoeder.

    Aantal taartpunten:
    12 stuks.
    Plaatje
  10. Wat heerlijk allemaal Smile
  11. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    quote:
    Dit schreef Ditty


    Doet me aan deze appel tiramisu denken:




    Dat is wel een erg uitgeklede versie van d taart die Raaf bedoeld, wel een stuk eenvoudiger te makenSmile
  12. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Recept bramen-kwarktaart
    Zin in een heerlijke en makkelijk te maken taart? Kies voor deze bramen-kwarktaart. Dit recept is voor 1 springvorm (circa 26 cm Ø).

    Ingrediënten
    250 g koekjes
    100 g zachte boter
    8 gelatineblaadjes
    400 g bramen of 200 g bramen en een potje bramenjam
    100 g slagroom
    800 g magere kwark
    100 g suiker
    ½ tl sinaasappelrasp
    2 el vanillesuiker
    2-3 el sinaasappelsap
    muntblaadjes (naar wens)
    Bereiding bramen-kwarktaart
    Bekleed de springvorm met bakpapier.
    Doe de koekjes (kies koekjes die je lekker vindt) in een vershoudzakje en rol ze met een deegroller tot kruimels.
    Meng de kruimels met de zachte boter.
    Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het plat.
    Zet de vorm in de koelkast.
    Week de gelatineblaadjes in koud water.

    Spoel de bramen af en dep ze droog.
    Klop de slagroom stijf.
    Meng de kwark met de suiker, sinaasappelrasp en vanillesuiker.
    Druk de gelatineblaadjes uit en laat ze in een kleine pan met sinaasappelsap smelten.
    Roer hier 2-3 el van het kwarkmengsel door en verwerk dit vervolgens snel door de rest van het kwarkmengsel.
    Schep de slagroom en de helft van de bramen door de massa en verdeel het mengsel over de taartbodem.
    Strijk het glad en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

    Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm.
    Leg de bramen-kwarktaart op een taartplateau, versier hem met de rest van de bramen en naar wens met muntblaadjes en dien op.

    Informatie bramenplant
    De bloei van een bramenplant is van mei tot september en vanaf augustus komen de vruchten aan de plant. De bestuiving vind plaats doordat insecten van plant tot plant vliegen. Vooral bijen en hommels zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van de bramenplant.


    >>LINK<<
    Plaatje
Terug naar de lijst