Taartendraadje, 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    MonChoutaart met Bastogne bodem


    INGREDIËNTEN
    6 x MonChou 100 gram wikkel
    375 ml verse slagroom
    150 gr witte basterdsuiker
    2 zakjes vanillesuiker
    3 zakjes KlopFix
    1 pak Bastognekoeken
    100 gr Campina botergoud
    2 blikken vlaaifruit kersen
    Springvorm 24-26 cm doorsnee
    Bakpapier
    (Hand)mixer



    BEREIDING
    Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken (eventueel door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan).
    Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de Bastognekoek kruimels. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
    Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix bijna stijf.
    Spatel de slagroom door het MonChoumengsel en verdeel over de koekbodem. Laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
    Haal de taart na 2 uur uit de koeling. Schep het vlaaifruit op de MonChoulaag. Aansnijden en smullen maar!


    >>>link<<<<
  2. maartje
    Achter de geraniums

    Toon alleen de berichten van maartje
    Sorry, ik was dit draadje een beetje vergeten, ik ga hier verder schrijvenSmile

    >>>link<<<<
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    quote:
    Dit schreef maartje
    Sorry, ik was dit draadje een beetje vergeten, ik ga hier verder schrijvenSmile

    >>>link<<<<




    Smile Leuk!
  4. Malero
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Malero
    Pasteis de Nata,

    Wie heeft dat wel eens gemaakt.?

    Ik zoek goeie ervaringen en recepten.
  5. Patricia
    Volg je hart, dat klopt

    Toon alleen de berichten van Patricia
    Brood-ei-avocado taart

    Casinobrood 16 sneetjes (wit en bruin)
    7 eieren (koken en in plakjes snijden)
    2 avocado's ( schillen en snijden)
    Kipfilet 200 gram (vleeswaren)
    200 mriekse yoghurt 3 of 10 %
    200 ml Mayonaise
    1 bakje roomkaas

    Korst van brood halen en in driehoeken snijden (1x doormidden)
    Bekleed de springvorm met hyishoudfolie
    In een springvorm eerste laag van 4 sneetjes Casinobrood maken
    Meng de yoghurt en mayo en 2 eetlepels citroensap
    Gesmeed de eerste laag met het mengsel
    Beleg met avocado ei en kipfilet.
    Nieuw laagje brood erop. Besmeren en beleggen.
    Nieuw laagje brood erop
    Besmeren en beleggen
    Laatste laagje brood erop.

    Het restje Griekse yoghurt/mayo mengsel daar roer je de roomkaas door.
    Besmeer de bovenkant.
    Verwijder de vorm en besmeer de zijkant.
    Daarna generen.
    Plaatje
  6. Dianaa
    Blond en Rond

    Toon alleen de berichten van Dianaa
  7. Raaf
    *************

    Toon alleen de berichten van Raaf
    Deze taart stond al een poosje op mijn verlanglijstje.
    Poh Ling Yeow deed mee aan het eerste seizoen van Masterchef Australia 10 jaar geleden en was de favoriet van mij en mijn toen 8-jarige zoon.
    Inmiddels heeft ze 3 kookboeken geschreven die allemaal even goed zijn.
    Gisteren heb ik een taart uit haar laatste boek gemaak; de Apple-cheese cake with caramelsauce and calvados.
    Hier het recept: >>>link<<<<

    En hier het resultaat: (in het blauwe vaasje extra caramelsaus en in het bakje pecannotenpraliné)

    Plaatje
    21 apr '19 - 15:58:43 / 21 apr '19 - 17:49:32
Terug naar de lijst