quote:Dit schreef Dayenne Eigenlijk altijd zelf gemaakt, maar wel een bouillonblokje. Bruine bonensoep is in de winter erg lekker (vega) of erwtensoep (ook vega)
Soep maak ik bijna altijd zelf. Zit nu met een overschot aan tomaten en courgettes waar ik oa soep van maak. Die blokjes gebruik ik ook maar ik wil nog wel gaan zoeken naar een goed en gezond alternatief.
In de kast staan ook van die zakken soep, nu pindasoep, voor het geval we een hele snelle maaltijd nodig hebben. Soep en brood. Ik gebruik weinig zout, die soepen in blik en in zak zijn voor mij wel aan de zoute kant.
2 wortels, 2 uien, halve bol knoflook fijn hakken en bakken in een flinke scheut olijfolie. 140 gram tomatenpuree toevoegen en even meebakken. 1 eetlepel Italiaanse kruiden toevoegen, 1 kilo tomaten fijn snijden en erbij doen, bouillonblokjes en 2 liter water erbij, kwartier laten koken. Staafmixer erdoor en klaar. Eventueel nog gehaktballetjes erin doen en nog ff 10 minuten laten koken.
quote:Dit schreef nienkevb Soep maak ik bijna altijd zelf. Zit nu met een overschot aan tomaten en courgettes waar ik oa soep van maak. Die blokjes gebruik ik ook maar ik wil nog wel gaan zoeken naar een goed en gezond alternatief.
In de kast staan ook van die zakken soep, nu pindasoep, voor het geval we een hele snelle maaltijd nodig hebben. Soep en brood. Ik gebruik weinig zout, die soepen in blik en in zak zijn voor mij wel aan de zoute kant.
Pindasoep moet ik ook weer eens gaan maken!
Jaren geleden ging ik bij een vriend eten die geweldig kon koken. Zo had hij eens Surinaamse pindasoep gemaakt. Maar wel met fijngesneden Madam Jeanettepeper erin... 🔥🧯
Ik dacht dat ik er in bleef...🥵