Broccolisoep
Ingredienten:
? 800 gr broccoli
? 3 sjalotten
? Kokosvet of Roomboter
? 2 Groentebouillonblokjes )
? Citroensap
Snijd het harde eind van de broccolistronk en verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de grotere stelen, schil ze en snijd in dunne plakjes. Doe alles in een zeep en spoel af.
Pel en snipper de sjalotten.
Smelt de lepel roomboter in een pan, fruit de sjalotten, roer de broccoli erdoor en stoof dit.
Giet 750 ml hete bouillon erbij en laat 10 minuten half afgedekt pruttelen.
Gooi vervolgens alles door de blender, en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en citroensap.
Smelt in een pan ongeveer 2 a 3 eetlepels margarine. Voeg een in in kleine blokjes gesneden paprika toe. Even bakken. Ondertussen doe je er flink wat kerrie bij (ik gebruik ook weleens masala kerrie), daarna 2 eetlepels bloem en als dat gaat binden, iedere keer een schuitje melk erbij doen (totaal halve liter melk), daarna een halve liter bouillon (halve liter water aangemaakt met een bouillonblokje. Op smaak maken met peper en zout, Als laatste doe je er een half blikje (klein blikje) maiskorrels bij.
Is een soep die je snel kunt maken. Hier zijn ze er dol op.
quote:Dit schreef indigo Ui, winterpeen, zoete aardappel en oranje pompoen (in de schil laten) in stukken snijden. Eventueel een stuk verse gember en wat knoflook.
Alles met flinke scheut olijfolie roerbakken vijf minuten.
Water erbij tot bijna alles onder. Kerriepoeder en twee blokjes tuinkruidenbouillon erbij.
Koken tot zacht
Staafmix glad
Blikje kokosmelk erbij.
Klaar.
Die soep maak ik bijna hetzelfde, maar dan met enkele eetlepels Thaise curry paste. Bijzonder vind ik de suggestie de pompoen met schil en al mee te koken. Als dat net zo lekker is zou het zo maar kunnen dat ik dit recept komende herfst veel vaker maak!
Die soep maak ik bijna hetzelfde, maar dan met enkele eetlepels Thaise curry paste. Bijzonder vind ik de suggestie de pompoen met schil en al mee te koken. Als dat net zo lekker is zou het zo maar kunnen dat ik dit recept komende herfst veel vaker maak!
Met schil doe ik ook pas sinds kort. Een biologische pompoen even schrobben dan in geheel in pan en koken. Daarna is hij makkelijk open te snijden en zijn de pitten makkelijk te verwijderen.
quote:Dit schreef Solar
Met schil doe ik ook pas sinds kort. Een biologische pompoen even schrobben dan in geheel in pan en koken. Daarna is hij makkelijk open te snijden en zijn de pitten makkelijk te verwijderen.
Klinkt goed. Ga ik zeker eens proberen! Nu bereid ik het vooral omdat mijn dochters w?l van Halloween en absoluut niet van de textuur van pompoen houden.
3 courgettes (meer minder kan ook)
300 cc water per courgette
2 tabletten groenten- of kippenbouillon
2 uiten
2 tenen knoflook
evt. gerookte zalm
Uien snipperen en met de uitgeperste knoflook fruiten in de soeppan.
Courgettes in kleine blokjes toevoegen.
Paar minuten op hoog vuur bakken en omroeren.
Water en bouillonblokjes erbij.
Aan de kook brengen. Zachtjes laten koken totdat de courgettes zacht zijn geworden.
Pureren met de staafmixer.
Evt. Vlak voor het opdienen wat zalmsnippers in het bord erbij doen. Is lekker, maar geen must.