quote:Dit schreef HarryHL [QUOTE]Dit schreef Shai
[B]Harrie... een sticky?
Yep, zodat het draadje bovenaan blijft staan en niet in vergetelheid raakt....
Ok?..
Inmiddels krijg ik ook aanmeldingen voor het uitje wat er nog helemaal niet als uitje op staat en dat zijn er inmiddels al 3. Maakt dus dat we al op 4 van de 10 personen zijn.
Anja9.. leuk als je ook komt .. als je wilt komen, geef het dan aan. Heb jij nog recepten waarvan we gaan watertanden?
[QUOTE]Dit schreef Shai
[B]
En Stilvan en Candy.. ik heb ook zo'n zin om thais te koken. Of we maken er zondag gewoon een last minute van
Bien, ik zal proberen vandaag of morgen de recepten te plaatsen van de gerechten die ik zondag maak...een groenteschotel, en een gerecht met reepjes rundvlees..
Die viskoekjes heb ik trouwens wel eens gegeten...zalig!
als ik in de gelegenheid ben schuif ik graag aan bij dit smakelijke uitje
ik heb nog wel een aantal lekkere recepten, voor nu:
spring salade met omeletreepjes
voor 4 personen:
2 wortels in dunne lange reepjes
4 tomaten in partjes
2 witte uien in dunne reepjes
1 groene paprika in dunne reepjes
1/4 witte kool dun geschaafd of paksoi in dunne reepjes
6 grote slabladeren of paksoi bladeren
3 eieren
zout, peper
2 el fijngesneden koriander
2 el olie
groenten mengen, eieren loskloppen met 1 el water, zout, peper en koriander erdoor roeren.
Van eimengsel in olie een hele dunne omelet bakken.
Omelet laten afkoelen en in dunne reepjes snijden.
Salade garneren met de omeletreepjes en dan een pindadressing erover schenken (mmm)
Voor de pindadressing:
75 gr fijngehakte geroosterde pinda's
2-3 in dunne ringen gesneden rode pepers
2 el vissaus (Nam Pla)
2 geperste teentjes knoflook
2 theelepels bruine suiker
sap van 1/2/1 limoen (of beetje azijn met suiker)
dressing verdunnen met 3 el. warm water
Dit is zoooo lekker maar kost wel wat snijwerk dus.
quote:Dit schreef candy [QUOTE]Dit schreef Shai
[B]
En Stilvan en Candy.. ik heb ook zo'n zin om thais te koken. Of we maken er zondag gewoon een last minute van
Bien, ik zal proberen vandaag of morgen de recepten te plaatsen van de gerechten die ik zondag maak...een groenteschotel, en een gerecht met reepjes rundvlees..
Die viskoekjes heb ik trouwens wel eens gegeten...zalig!
Jaa graag!
quote:Dit schreef anja9 als ik in de gelegenheid ben schuif ik graag aan bij dit smakelijke uitje
ik heb nog wel een aantal lekkere recepten, voor nu:
spring salade met omeletreepjes
...
Dit is zoooo lekker maar kost wel wat snijwerk dus.
Ziet er wel spannend uit Anja, bedankt voor het plaatsen
--
Btw, ik zit al op 6 mensen (vd 10)voor het etentje van 28 januari.
kan je het niet meteen bij de uitjes plaatsen??
Wil ook wel komen maar ben dan wat later moet tot 17 uur werken en kom daarna gelijk naar jou toe...
Is goed, morgen of vanavond gooi ik 'm er op.. en ik zit al op 8 vd 10 personen geloof ik.
En: Je boft.. hoop ik , vdaag naar de toko geweest en je krijgt morgen viskoekjes
Entrecotesalade word biefstuksalade.. en die ga ik zo maken. Het wordt een aangepaste versie zie ik, met nog een leuk verhaal over pepertjes.
Wordt vervolgd
Even snel opschrijven zoals ik 'm gemaakt heb net, de biefstuksalade, en wat was het lekker :
sereh (citroengras) buitenste eraf 1/3 gebruikt ongeveer: zeer fijn gesneden
2 bosuitjes buitenste eraf, in halve ringen fijn gesneden,
rawit (pepertje).. zeer fijn gesneden (maak het niet te pittig.. geen madame janet bv)
koriander vers 3 el, met hand gebroken
mint vers 1 el met hand gebroken
3 el thaise vissaus
2 el citroensap vers
2 el fijne kristalsuiker
2 kogelbiefstukjes.. plat slaan
Biefstuk aanbakken: net iets door het rode heen bakken..(tussen medium en rood)
Uit pan nemen, en met keukenpapier deppen, af laten koelen
vissaus mengen met sereh en pepertje,
rest kruiden en dingetjes er door heen
biefstuk in plakjes gesneden lauw er door heen
5 minuten in laten trekken..
Zo ongeveer denk ik, Heerlijk
En die citroengras.. hoort er wat mij betreft echt doorheen!
Gegeten met een redelijk surinaams geori?nteerde nasi (met verse selderij) die niet te pittig was.
Snijd de kip in stukjes
Verhit de olie in de pan en fruit de curry pasta 2 minuten.
Voeg al roerende de kokosmelk toe.
Voeg kipfilee, limoen blaadjes,basilicum,palmsuiker en vissaus toe.
Laat stoven tot de kip gaar is ( 25 minuten)
Voeg daarna de bamboe toe en verwarm even mee.
Serveer de Curry met Jasmijn rijst.