Dat is een leuke culinaire vakantie Ooh! En Indigo, is het fermenteren gelukt. En je druiven zien er goed uit Sandra! Trosje in de vriezer leggen en als ze bevroren zijn lekker opsnoepen, eventueel besneeuwd met wat poedersuiker. Jummie!
Ik kom net terug uit de moestuin en de groei heeft mij wel ingehaald.... beetje wilde moestuin geworden na de vakantie. Betekent niet dat ik er niets meer mee kan hoor. Ik heb me sinds een tijdje gestort op wild- of onkruidplukken. Dat lukt nu prima in mijn moestuin. Mijn eerste echte onkruidensalade is een feit! De onkruidenpesto heb ik helaas niet op foto maar die was echt heerlijk!
Daarnaast nog wat 'echte' oogst uit de tuin: heel veel tomaatjes, patisson, aubergine, courgette en wat kruiden. En wat geknakte zonnebloemen voor de gezelligheid! Nu tomatensaus maken! Heerlijk zo'n vrije dag......
quote:Dit schreef indigo En deze maak ik in met Galapagos koffiebonen (en vergeet geen handschoenen aan te doen dit keer)
@Indigo, hoe doe je dat?
Ik zit erover te denken iets met mijn Piment d?Espelette en deze >>LINK<< koffie (de lekkerste die ik ooit heb gedronken) te gaan doen.
quote:Dit schreef Raaf
@Indigo, hoe doe je dat?
Ik zit erover te denken iets met mijn Piment d?Espelette en deze >>LINK<< koffie (de lekkerste die ik ooit heb gedronken) te gaan doen.
Ah sorry, ben een beetje afwezig met hoofd
Ik doe gebroken koffiebonen in een bundeltje koffiefilterpapier. Ik doe pepers in de blender met 3% zoutoplossing (eindconcentratie). Dat giet je over de bonen heen in een glazen pot. Zorg dat alle lucht weg is zodat alleen anaerobe bacteri?n kunnen groeien. Na een paar dagen zie je bellen ontstaan (CO2) en gaat de deksel bol staan. Af en toe het potje laten boeren (deksel heel kort los en ontluchten)
Ik doe gebroken koffiebonen in een bundeltje koffiefilterpapier. Ik doe pepers in de blender met 3% zoutoplossing (eindconcentratie). Dat giet je over de bonen heen in een glazen pot. Zorg dat alle lucht weg is zodat alleen anaerobe bacteri?n kunnen groeien. Na een paar dagen zie je bellen ontstaan (CO2) en gaat de deksel bol staan. Af en toe het potje laten boeren (deksel heel kort los en ontluchten)
@Indigo, ik fermenteer al jaren, heb zelfs mijn eigen nam pla gemaak iets wat de meeste mensen no way durven.
Maar ik was heel benieuwd naar je recept en hoe je op het idee kwam om koffie bij je pepers te doen.
Enfin, de groene pepers zijn in stukken gesneden en met wat koffiebonen, cacaopoeder en wat kruidnagel in een 2.5%-pekel gezet.
Ik laat de pot een weekje of 2 binnen en dan gaat ie naar buiten voor de nafermentatie op de koelere buitentemperatuur.
Bij het maken van kimchi heb ik gemerkt dat op een lage temperatuur fermenteren veel meer smaaklagen geeft.
In Korea pekelden ze van oudsher in november, dan werden de potten kimchi in de grond ingegraven.
Tegenwoordig hebben ze speciale kimchi-pekelkoelkasten.
Echt zo cool!
Dat is nog eens wat anders dan mijn zuurkoolpot met waterslot!