Net in de regen nog wat prei gepland. Van mijn vorige aanplant was de helft verdroogd. Ik had nog wat reserve staan in de schuur. Kan nu niet zijn dat ze verdrogen....
Verder mijn eerste courgette geoogst! En mijn dagelijkse portie vitaminen.
Oe lekker! O ja, ik heb ook nog wat preitjes over. Plekje zoeken de volgende keer.
De spitskolen zijn allemaal opgegeten. Het net zat niet goed dicht.
De purple sprouting broccoli en de savooiekool en de wandelstokkool staan er nog goed bij.
Gisteren weer bietjes uitgedund. Meiraapjes geoogst. Uien gerooid. Paar knofloken. De rest staat er nog. Die liggen buiten onder het afdak samen met de uien en de courgettes. Dat wordt al snel weer courgettes uitdelen denk ik. Heb nu zes kleintjes van 10-15 cm geoogst maar over een paar dagen zijn er weer heel veel rijp en ik wil ze echt niet groot hebben dit jaar. Ik heb zes planten en dat is natuurlijk ook sowieso te veel maar ik ben altijd bang dat ze niet aanslaan maar dat doen ze eigenlijk altijd.
Vanavond iets met tuinbonen eten en bietensalade. Misschien doe ik ook wel meiraapjes en aardappel met rozemarijn en knoflook in de oven. Dan zijn die ook verwerkt.
quote:Dit schreef Anthea Oe lekker! O ja, ik heb ook nog wat preitjes over. Plekje zoeken de volgende keer.
De spitskolen zijn allemaal opgegeten. Het net zat niet goed dicht.
De purple sprouting broccoli en de savooiekool en de wandelstokkool staan er nog goed bij.
Gisteren weer bietjes uitgedund. Meiraapjes geoogst. Uien gerooid. Paar knofloken. De rest staat er nog. Die liggen buiten onder het afdak samen met de uien en de courgettes. Dat wordt al snel weer courgettes uitdelen denk ik. Heb nu zes kleintjes van 10-15 cm geoogst maar over een paar dagen zijn er weer heel veel rijp en ik wil ze echt niet groot hebben dit jaar. Ik heb zes planten en dat is natuurlijk ook sowieso te veel maar ik ben altijd bang dat ze niet aanslaan maar dat doen ze eigenlijk altijd.
Vanavond iets met tuinbonen eten en bietensalade. Misschien doe ik ook wel meiraapjes en aardappel met rozemarijn en knoflook in de oven. Dan zijn die ook verwerkt.
Wow Anthea, wat veel! Wat doe je met de meiraapjes? Ik heb ze dit jaar voor het eerst een mijn vorige recept, gestoofde raapjes was niet mijn ding..
Nou, ik doe ze dus bv bakken net als aardappelen of zo. Volgens mij kun je ook een puree maken met aardappel erbij. Ik lees ook dat mensen te rauw eten. Mijn meiraapjes oogst was niet zo goed want dit was dus ook alles. Maar ik zou ook eens meer op zoek moeten gaan naar recepten. Die bietjes gaan als een speer. En die zijn zo lekker. Ik zou iedereen chioggia bietjes en die kleine gele bietjes aanraden want die zijn zo makkelijk en heel lekker. Nu met regen zal het nog wel harder gaan.
Ja mooi he, die snijbiet. Ik wil daar nog wat meer van zaaien voor later in het jaar. Heb je van die doornloze bramen? Ik heb met stekels, wilde dus. Mijn vriend wil ze eruit maar ik twijfel of ik er een haag van kan maken.
quote:Dit schreef Anthea Ja mooi he, die snijbiet. Ik wil daar nog wat meer van zaaien voor later in het jaar. Heb je van die doornloze bramen? Ik heb met stekels, wilde dus. Mijn vriend wil ze eruit maar ik twijfel of ik er een haag van kan maken.
Ik heb de nieuwe plantjes vorige week uitgezet, dus eigenlijk moet ik niet zeuren, gewoon oogsten, want in no time zijn die kleine plantjes weer groot.
Mijn bramen zijn met doorns, is mss niet zo goed te zien op de foto. Ze stonden er al toen ik de tuin overnam. De blindgangers zijn wel zonder stekels maar die knop ik er altijd uit.
Bedoel je een haag als afscheiding van de tuin? Bij mij staan ze ook op de perceelsscheiding maar dan met een klein hek. U de winter is er niet veel meer over van de groene bladeren en resten er alleen nog wat kale takken die ik helemaal kortwiek.
Even off topic, het is geworden gepofte bietjes en gepofte rode uitjes met een appelcider-knoflookdressing met walnoten en een lepel crème fraiche. Ik wist helemaal niet dat je steel en bladeren ook gewoon kon eten dus in het kader van niks weggooien heb ik dat gestoofd en als 'bedje' gebruikt.
quote:Dit schreef nienkevb Even off topic, het is geworden gepofte bietjes en gepofte rode uitjes met een appelcider-knoflookdressing met walnoten en een lepel crème fraiche. Ik wist helemaal niet dat je steel en bladeren ook gewoon kon eten dus in het kader van niks weggooien heb ik dat gestoofd en als 'bedje' gebruikt.
Zo dat kon wel een plaatje zijn uit een 3* restaurant.