Soep
Onderwerp van maartje
BEHEERD DOOR:
Terug naar de lijst
-
-
-
Wij eten nu dus soep vanavond.... Zoon de laatste corona voorraad kippensoep uit blik en ik maak voor mijzelf mosterdsoep. Stokbrood en smeersels erbij.
-
-
quote:
Dit schreef Dayenne
Wij eten nu dus soep vanavond.... Zoon de laatste corona voorraad kippensoep uit blik en ik maak voor mijzelf mosterdsoep. Stokbrood en smeersels erbij.
Ik heb nog verse spinazie die op moet... Even kijken of er een spinaziesoepje in mijn database staat, want ik lust nu ook wel een soepje!
En dan later in de week, als ik de volgende dag geen afspraak heb, een knoflooksoepje.
-
Knoflooksoep is zalig. Heb je recept?
-
Fan van simpel
Een stronk broccoli in stukjes. Ook de steel. Een groente bouillon blok. Water aanvullen tot de Max streep.
Op stand pureersoep. Na 18 minuten zowat een liter soep
In de soepkop. Versgemalen peper, zelf gedroogde selderijzout en verse nootmuskaat erop.
Apparaat is zijn geld waard. Vind ik. En nee.... geen aandelen
-
quote:
Dit schreef fleurie
Ik heb nog verse spinazie die op moet... Even kijken of er een spinaziesoepje in mijn database staat, want ik lust nu ook wel een soepje!
En dan later in de week, als ik de volgende dag geen afspraak heb, een knoflooksoepje.
Volg jij altijd precies een recept? Ik doe altijd maar wat, een volgende keer pas ik het aan. Vaak voeg ik om te om te beginnen meerdere recepten tot één. Ik schrijf recepten nooit op, behalve nu dan, in dit draadje.
-
quote:
Dit schreef Bloem
Knoflooksoep is zalig. Heb je recept?
Ik heb er 72, varierend van simpel wat knoflook in een bouillonnetje pureren tot allerlei toeters en bellen erbij doen.
Ik denk dat ik op simpel ga en deze neem, met als wijziging dat ik de knoflook eerst licht fruit in de soeppan met wat olijfolie (niet te donker laten worden) en dan water en (groente)bouillonblokjes erbij doe. En de dooier toevoegen terwijl ik nog aan het staafmixeren ben.
quote:
1 tot 2 bollen knoflook (neen, géén teentjes, bollen!!!)
boter of margarine
1 liter water
2 bouillonblokjes (groenten of provencaalse kruiden of zo)
4 dunne sneetjes brood
2 eierdooiers
peper en zout
Pel alle teentjes van de bollen, doe ze in een pan tesamen met het water en de bouillionblokjes.
Laat koken.
Rooster intussen het brood.
Als de knoflook echt goed zacht is, pureer de soep met de staafmixer. Voeg er dan de eierdooiers bij en nog een klontje boter of margarine (van het vuur AF!!!)
Leg op ieder bord een sneetje brood en giet de soep erover.
-
quote:
Dit schreef maartje
Volg jij altijd precies een recept? Ik doe altijd maar wat, een volgende keer pas ik het aan. Vaak voeg ik om te om te beginnen meerdere recepten tot één. Ik schrijf recepten nooit op, behalve nu dan, in dit draadje.
Soms wel, soms niet. Ligt aan het recept. Die knoflooksoep waarvan ik net het recept gaf gooit de knoflook zo in de bouillon, ik zou de knoflook eerst licht aanfruiten.
Ik verzamel al 35 jaar recepten en dit is inmiddels uitgegroeid tot een database van ruim 65.000 stuks (waarbij ik een groot deel als kant en klare file heb aangeleverd gekregen, dus er is iemand nog gekker dan ik). Als ik die allemaal moet uitproberen heb ik minstens twee levens nodig waarin ik elke dag van geboorte tot dood een recept moet proberen
-
quote:
Dit schreef maartje
Als je alle basisproducten in huis hebt, is koken zonder pakjes of zakjes (wel met bouillonblokjes en tomatenpuree) veel sneller dan die pakjes en zakjes, vind ik.
Dat is niet helemaal waar vind ik
Maar ieder zijn ding
Ik eet geen soep uit blik omdat ik dan toch metaal proef 🤷🏼♀️
-
Ik heb de site van Karin Luiten gekeken en boboti gevonden zonder pakje
Wat staat daar veel op, ik krijg er inspiratie van :)
Bij mij gebruiken de kinderen ook wereldgerechten etc wanneer ze koken, maar ik vrees dat ik ze al iets verpest heb.. Ze vinden zelfgemaakt ook lekkerder.
Ik vind soep uit blik of zak vaak veel te zout, of idd een bliksmaak hebben. Maar voor even snel is het ideaal.
Terug naar de lijst