Ik weet niet of het er al ergens staat, maar ik heb op kookles geleerd: Aardappelen in blokjes snijden. Even aanbakken in een hapjespan met boter. Deksel er op en op laag vuur laten garen.Af en toe prikken of ze al gaar zijn en dan deksel eraf en het vuur wat hoger voor het krokante laagje, als het er al niet op zit.
Zelf vind ik het uit de oven net zo lekker. Aardappelen in stukken snijden (mag met schil). Op een bakplaat met bakpapier leggen, beetje olie erover heen sprenkelen. eventueel wat rozemarijn of thijm er over heen strooien en in de oven. De oven gaart de aardappelen en geeft een krokant jasje. Mijn oven doe ik op ongeveer 180 graden, maar mijn oven is volgens mij niet helemaal goed meer en wordt vrij heet. In 15 a 20 minuten zijn de aardappelen klaar.
quote:Dit schreef Mar1970 maar; het is weer donderdag.. hoe waren de aardappelen?
Donderdag heb ik geen tijd met die nieuwe technieken.
Dan hebben de kinderen pas om 20:00 uur een bord eten. Dus ik doe het zaterdag.
Tenzij ik zaterdag ineens besluit dat ik koffie moet drinken in Trier ofzo of ergens in de Ardennen, dan wordt het zondag