Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen

Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen  

Onderwerp van EmC

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Bindi
    Padam Padam

    Toon alleen de berichten van Bindi
    quote:
    Dit schreef EmC


    Jazeker! Maar wil eerst eens fatsoenlijke, knapperige, bruingebakken, glimmende aardappelen zien.



    Heb je de mijne gezien?
    Oude koekepannen doen t het beste.
    Ik koop alleen voorgekookte schijfjes.
    Klaar
  2. nibo
    ik leef weer

    Toon alleen de berichten van nibo
    Ik weet niet of het er al ergens staat, maar ik heb op kookles geleerd: Aardappelen in blokjes snijden. Even aanbakken in een hapjespan met boter. Deksel er op en op laag vuur laten garen.Af en toe prikken of ze al gaar zijn en dan deksel eraf en het vuur wat hoger voor het krokante laagje, als het er al niet op zit.

    Zelf vind ik het uit de oven net zo lekker. Aardappelen in stukken snijden (mag met schil). Op een bakplaat met bakpapier leggen, beetje olie erover heen sprenkelen. eventueel wat rozemarijn of thijm er over heen strooien en in de oven. De oven gaart de aardappelen en geeft een krokant jasje. Mijn oven doe ik op ongeveer 180 graden, maar mijn oven is volgens mij niet helemaal goed meer en wordt vrij heet. In 15 a 20 minuten zijn de aardappelen klaar.
  3. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Bindi



    Heb je de mijne gezien?
    Oude koekepannen doen t het beste.
    Ik koop alleen voorgekookte schijfjes.
    Klaar


    Ja, gezien. Ook nog met volle pan.
    Ik begrijp er niks van Smile
    Volgens velen in dit draadje kan dat niet.
  4. Zwembandje
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Zwembandje
    quote:
    Dit schreef EmC


    Ja, gezien. Ook nog met volle pan.
    Ik begrijp er niks van Smile
    Volgens velen in dit draadje kan dat niet.

    Er is zoiets als een gebakkenaardappelencomplothoax.
  5. nibo
    ik leef weer

    Toon alleen de berichten van nibo
    quote:
    Dit schreef EmC


    Ja, dat moet toch?
    Ik neem aan gewoon in koud water opzetten en als het kookt nog 5 minuten door laten koken.


    Voorkoken/garen kun je dus ook gewoon in de boter in de hapjespan doen met deksel erop.
  6. peter62
    ik-ben-ut!

    Toon alleen de berichten van peter62
    quote:
    Dit schreef Zwembandje

    Er is zoiets als een gebakkenaardappelencomplothoax.

    behoort allemaal tot de Capsicumannuumosyphobia.
  7. peter62
    ik-ben-ut!

    Toon alleen de berichten van peter62
    quote:
    Dit schreef EmC


    Ja, gezien. Ook nog met volle pan.
    Ik begrijp er niks van Smile
    Volgens velen in dit draadje kan dat niet.

    in twee pannen gebakken en bij elkaar gegooid ;)
  8. Bindi
    Padam Padam

    Toon alleen de berichten van Bindi
    quote:
    Dit schreef peter62

    in twee pannen gebakken en bij elkaar gegooid ;)


    Duhhhh, doe dit al zolang, gewoon expertise!
    Smile
    Btw. Pan is groot en zo vol istie niet
  9. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    maar; het is weer donderdag.. hoe waren de aardappelen?Smile
  10. jellehl
    Geregisseerd...

    Toon alleen de berichten van jellehl
    quote:
    Dit schreef Mar1970
    maar; het is weer donderdag.. ..


    Jij loopt graag op de dingen vooruit?
  11. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef jellehl


    Jij loopt graag op de dingen vooruit?



    k*t het is woensdag........................................ SmileSmile
  12. EmC
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EmC

    quote:
    Dit schreef Mar1970
    maar; het is weer donderdag.. hoe waren de aardappelen?Smile


    Donderdag heb ik geen tijd met die nieuwe technieken.
    Dan hebben de kinderen pas om 20:00 uur een bord eten. Dus ik doe het zaterdag.
    Tenzij ik zaterdag ineens besluit dat ik koffie moet drinken in Trier ofzo of ergens in de Ardennen, dan wordt het zondag Smile
Terug naar de lijst