Tot nu toe niet. Wel dat overpotten een kwetsbaar moment is. Gingen ze allemaal slap hangen. Maar dat ging dan gelukkig weer over. Maar tot nu toe heb ik alleen nog de capsicum annuum soort peper gehad. Niet de meer kwetsbare oosterse soorten (chinensis geloof ik?)
Ze gaan vanuit die kast eerst een tijd naar de vensterbank. Waar ze de katten moeten overleven. En dan naar buiten in mei of eerder als het weer goed is.
Oja, hier.... vorig jaar hebben we dus gewoon overgeslagen (ben vorig jaar in april verhuisd, niet zo handig in zaailand...). Ik ga vanavond een update doen want hier zijn de eerste zaadjes weer de grond ingegaan!
van m'n keuze kerstpakket laten komen die moet ook aan de praat, k dacht in de klas...
moet wel even uitzoeken hoe t werkt... alhoewel dat komt gaande het proces wel...
ik ben 4 jaar geleden begonnen in mijn achtertuin een moestuin aan te leggen.. ben er aardig mee bezig geweest. Heb een jaar zoveel geoogst aan courgette ( met eetbare bloemen!) kruiden en tomaatjes, sla maar de tijd he.. het jaar daarop toch maar de tuin weer tot grasveld omgezet.
De zomers erna wel in bakken aan de slag geweest maar die zon, die zon...en net weg op vakantie als je eigenlijk kunt oogsten.. en dan die zon erop.. enniewee.
Dit jaar maar weer eens proberen om in bakken te gaan kweken. Zo tegen de nieuwe schutting aan moet dat lukken dit jaar.. ga ik dit draadje regelmatig maar eens bezoeken.
quote:Dit schreef Malero Ik wil me gaan storten op eetbare bloemen dit jaar. Ik ga een kweekkas kopen en mezelf inlezen.
Leuk Malero! Ik ben daar vorig jaar mee begonnen, je bordje ziet er letterlijk fleuriger uit. Ik ben ook begonnen met meer eetbare onkruiden te gebruiken. Was eigenlijk ingegeven door tijdgebrek en al het onkruid dat mijn moestuin overspoelde.... eigenlijk kun je veel meer eten dan wij denken. Heb een paar onkruidenwandelingen gemaakt, heel interessant en bovendien gezond en lekker. Nu eet ik bijvoorbeeld veel winterpostelijn, helemaal gratis en voor niks onkruid dat mijn moestuin nu overwoekerd. Ik de winkel echt veel te duur...
Leuk Malero! Ik ben daar vorig jaar mee begonnen, je bordje ziet er letterlijk fleuriger uit. Ik ben ook begonnen met meer eetbare onkruiden te gebruiken. Was eigenlijk ingegeven door tijdgebrek en al het onkruid dat mijn moestuin overspoelde.... eigenlijk kun je veel meer eten dan wij denken. Heb een paar onkruidenwandelingen gemaakt, heel interessant en bovendien gezond en lekker. Nu eet ik bijvoorbeeld veel winterpostelijn, helemaal gratis en voor niks onkruid dat mijn moestuin nu overwoekerd. Ik de winkel echt veel te duur...
Ben benieuwd straks naar je ervaringen!
Koken met eetbare bloemen ken ik wel, zo heb ik daar 30 jaar geleden al workshops in gegeven.., Ik was net 23 ofzo. Maar ik wil nu echt planten gaan houden. Fleur du Courgette is natuurlijk een hele bekende om te vullen, frituren of wat dan ook, en Oost -Indische kers kent ook iedereen. Goudsbloem wil ik kweken, O-I kers ook, want dat plantje kan je helemaal eten. Lavendel heb ik al in mijn tuin staan, evenals Bergamot, kokommerkruid wil ik hebben, en eigenlijk ook de superlieve bosviooltjes.