quote:Dit schreef jieke geen kruimige aardappels gebruiken maar vastkokende
aardappelen in blokjes, schijfjes of partjes of welke vorm je dan ook maar wilt snijden
Kort voorkoken, dus opzetten met ruim water (nu juist wel, net onder staan) en dan de kook erover en afgieten.
Ondertussen in een koekenpan of wok olie met boter/margarine samen heet laten worden.
de voorgekookte aardappelen hier na het afgieten in opbakken, lekker heet maar niet te grote porties zodat ze ook echt nog kunnen bakken
kruiden erover, paprika, kerrie en zout
en klaar zijn de gebakken aardappelen
Zo doe ik het nou ook.
Als ik je pan zie, gebruik je kruimige aardappelen en niet vastkokend
morgen verwacht ik een foto van mooi gebakken aardappelen, gaat je lukken
Nee, niet morgen hoor. Ik eet max 1 keer in de week aardappelen. Maar eerst zelf schillen, koken, bakken en dat ook nog in etappes, klinkt toch wel weer als veel werk.
quote:Dit schreef Marlies
Die plakken vreselijk. En het krokante zit aan de bodem.
Probeer eens aardappelschijfjes uit de diepvries, die zijn zo klaar en krokant.
Ik gjng er vanuit dat die aardappelen er juist speciaal voor waren?
quote:Dit schreef EmC Ik gebruik de voorgebakken aardappelen van Albert Heijn.
Mijn ervaring met die dingen: vreselijk! Niet gaar te krijgen in de pan (rauw van binnen, zwart van buiten). In de airfryer doen ze het dan wel weer goed (evenals frietjes, en je hebt maar heel weinig vet nodig).
Wil je per se voorgebakken blijven gebruiken, dep dan eerst de inhoud van het zakje af met keukenpapier.
Probeer anders eens een zakje voorgekookte aardappels i.p.v. voorgebakken.
Nee, niet morgen hoor. Ik eet max 1 keer in de week aardappelen. Maar eerst zelf schillen, koken, bakken en dat ook nog in etappes, klinkt toch wel weer als veel werk.
Probeer het maar, het is echt niet veel werk, dit lukt mij in max 15 minuten en dat is heel wat korter dan die 30min die jij eraan gespendeerd hebt.
Ik bak nauwelijks meer aardappelen in de pan. Is meer werk dan dat ik ze in de oven doe en ondertussen met de andere pannen/gerechten bezig kan zijn.
Ik schil de aardappelen niet, was ze goed en snijd ze bv in vieren. Ik kook ze tot bijna gaar en doe ze daarna met olijfolie, zeezout en rozemarijn 20 minuten op 220 graden in de oven. Veel lekkerder dan in de koekenpan!
koop een zakje voorgekookte minikrieltjes.
gaatjes in zakje prikken: ongeveer 4 minuten in magnetron op ong 600 wt
in wok boter en olie verwarmen
krieltjes bakken in de wok