quote:Dit schreef Zwembandje
Wat is dan je uitgangspunt?
Zelf gekookte en in plakjes gesneden vastkokers?
Aardappelen eerst nog bevochtigen o.i.d. of de paneer gewoon op de "naturel" aardappel?
Voordat ze in de pan gaan of aardappelen in de pan en dan paneer er overheen?
Als ik aardappels ga bakken dan snij ik ze al in schijfjes voor ik ze ga koken. Ongeveer 10 minuten laten koken in water met zout. Afgieten en in een koekenpan de boter of olie laten warm worden, de aardappelschijfjes erbij en bestrooien met gekruide paneermeel. Regelmatig omscheppen tot ze allemaal knapperig bruin zijn.
quote:Dit schreef EmC Ik snap dat omgooien dat sommigen omschrijven niet.
Zie dat niet zo zitten.
Dan zit toch je hele keuken onder de olie?
Je kunt toch moeilijk een pan met kokende olie gaan omgooien?
als je aardappelen zelf voorkookt, doe dit op tijd, want ze moeten eerst afkoelen, voor je ze gaat bakken.
dat heb ik dus ook heel lang gedacht. Nu kookt mijn jongste eigenlijk elke dag en die heeft dus ontdekt (puur door tijdgebrek.......) dat dat dus helemaal niet zo is. Zij snijdt aardappels (beetje kruimige, nÃet vastkokend dus) in blokjes, kookt ze, giet ze af, laat ze even uitstomen en bakte ze dan in de wok in olie en boter. Echt heerlijk.
dat heb ik dus ook heel lang gedacht. Nu kookt mijn jongste eigenlijk elke dag en die heeft dus ontdekt (puur door tijdgebrek.......) dat dat dus helemaal niet zo is. Zij snijdt aardappels (beetje kruimige, nÃet vastkokend dus) in blokjes, kookt ze, giet ze af, laat ze even uitstomen en bakte ze dan in de wok in olie en boter. Echt heerlijk.
je hoeft ze maar heel kort te koken, anders wordt het weer pan met puin